Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Därför ska du satsa på PR under julen

Därför ska du satsa på PR under julen

Julen är här, en tid för att umgås med familjen och ta det lugnt. Under semestertiden har många företag en tendens att dra ner på sin kommunikation, men detta är egentligen den perfekta tidpunkten för att få publikens uppmärksamhet. Låt oss berätta varför:

Det härliga vansinnet i arbetet som kommunikatör

Det härliga vansinnet i arbetet som kommunikatör

Elin Aldén, moderator av Mynewsday 2022 ger sina tankar efter denna dag fylld inspirerande och insiktsfulla ämnen och diskussioner. Hur påverkar detta vårt arbete som kommunikatörer och de förväntningar som finns på framtidens kommunikation?

Hur AI kommer att förändra vårt sätt att arbeta med PR och kommunikation

Hur AI kommer att förändra vårt sätt att arbeta med PR och kommunikation

Inom snar framtid så kommer AI att hjälpa både pressansvariga och journalister i deras dagliga arbete. Mynewsdesk strävar ständigt efter att göra PR- och kommunikationsarbetet både smartare och effektivare, och vi har implementerat AI i vårt verktyg under en längre tid nu. Skulle du ha vetat att den här texten är skriven av AI?

Framgångsrik kommunikation kräver mer än bara kommunikation

Framgångsrik kommunikation kräver mer än bara kommunikation

Det fanns en tid när kommunikation innebar att skapa övertygande och intresseväckande budskap och historier. Även om detta fortfarande är en central del av kommunikation, så är det långt ifrån tillräckligt för att nå ut - och har inte varit det på ett bra tag. Kommunikationslandskapet har förändrats och dagens konsumenter förväntar sig och ställer höga krav på följsamma kundresor och friktionsfria

Web3 - Vad innebär egentligen detta buzzword och vad betyder det för varumärken?

Web3 - Vad innebär egentligen detta buzzword och vad betyder det för varumärken?

Efter några långa och intressanta - men förvirrande - samtal med mina två vänner Robert Istok och Andrew Rozas för några år sedan om Blockchain, NFTs, DAOs (och fler därtill...), kan man lugnt säga att dessa konversationer ledde mig djupare ner i kaninhålet för allt gällande Web3 och allt vad det innebär. Jag fick en bättre förståelse för helheten, även om det fortfarande är komplicerat och ständi

Så lyckades Fuldkornspartnerskabet öka deras omnämnanden i media med 46%

Så lyckades Fuldkornspartnerskabet öka deras omnämnanden i media med 46%

2022 har varit ett år där media präglats av stora rubriker om overkliga krigsförklaringar, hutlösa elpriser, stigande matkostnader och höga räntor. Stora nyheter som dessa gör det utmanande för andra som vill få en plats bland dem offentliga medierna att bli upplockade och omnämnda. Trots detta lyckades ändå Fuldkornspartnerskabet öka sin omnämnanden med 46 % i år jämfört med förra året.

Keke Rahnasto, Product Manager Mynewsdesk

Skriver du för robotar eller människor?

Hur slår vi robotarna? Lyckligtvis ligger vi på Mynewsdesk i framkant när det gäller AI och textscanning, och vårt verktyg är skapat på ett sätt som gör att robotar tydligt kan se att innehållet kommer från en pålitlig källa.

Mynewsdesk produktuppdateringar

Senaste nyheterna och uppdateringarna i ditt verktyg hos Mynewsdesk

Vi på Mynewsdesk jobbar aktivt för att leverera den bästa PR-plattformen och allt-i-ett lösningen på marknaden. Vi arbetar med att ständigt förbättra upplevelsen för dig som användare. Här kommer dom senaste uppdateringarna som gjorts i år!

Louise Barnekow, VD Mynewsdesk

Detta är de mest polariserade politiska frågorna i svensk media

En ny undersökning från Mynewsdesk visar att de politiska frågor som just nu är mest polariserade i media är invandring/integration samt lag och ordning. En AI-analys av artiklar om svensk politik under sommaren, visar att det är de två frågor som beskrivs mest negativt och med hög intensitet i media.

Analys och bedömning av känslolägen i texter

Analys och bedömning av känslolägen i texter

Att det vi läser i våra flöden väcker känslor är ingenting nytt. Men vilken typ av känslor väcks och hur intensiva är de egentligen? Vad får det för påverkan på medieklimatet i stort? Det är några av de frågor vi på Mynewsdesk har ställt oss i vårt arbete med möjligheterna att använda AI inom kommunikationsbranschen.

Louise Barnekow, VD på Mynewsdesk.

Mynewsdesk mäter känslor i nyheter om svensk politik med hjälp av AI

Det är valår, och det rapporteras dagligen om såväl partier som om enskilda politiker. Inför valet har Mynewsdesk, ett svenskt företag som är specialiserade på omvärldsbevakning, med hjälp av AI tagit reda på vilka känslor som gömmer sig i nyhetsrapporteringen om svensk politik, de svenska partierna och partiledarna.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se