Gå direkt till innehåll
Framgångsrik kommunikation kräver mer än bara kommunikation

Blogginlägg -

Framgångsrik kommunikation kräver mer än bara kommunikation

Det fanns en tid när kommunikation innebar att skapa övertygande och intresseväckande budskap och historier. Även om detta fortfarande är en central del av kommunikation, så är det långt ifrån tillräckligt för att nå ut - och har inte varit det på ett bra tag. Kommunikationslandskapet har förändrats och dagens konsumenter förväntar sig och ställer höga krav på följsamma kundresor och friktionsfria kundupplevelser när de väljer ett varumärke, en tjänst eller produkt. Trots detta är det för många varumärken som inte har anpassat sig efter dessa “nya” behov och förväntningar när det kommer till kommunikation.

Så, hur kan varumärken bemöta detta?

Idag är det avgörande för företag som verkligen vill nå igenom bruset att aktivt arbeta med data-drivna insikter, smartare analyser, martech-verktyg och kreativa sätt att förmedla information och budskap. Men för att göra det krävs sannolikt människor, data, processer och teknik.

I en nyligen presenterad martech rapport för 2022* visade det sig förvånade att Sverige var en ett av länderna som har hamnat efter när det kommer till mognad inom martech i jämförelse med andra delar av Europa. Sverige är en av de marknaderna som visat sig ligga väldigt lågt på skalan men det finns även andra marknader i Europa som visar samma tendenser, om än inte lika negativa som Sverige. Hur kan detta hända till ett av dom mest digitalt mogna länderna? Rapporten visar att Sverige saknar data analytiker som kan samla och processa relevant data vilket är grunden i data drivet beslutsfattande.Så kärnan saknas helt enkelt. Det verkar också finnas en brist på tekniskt kunniga marknadsförare som kan hantera allt från komplexa martech diagram, innehållseffekt och varumärkesutveckling inom ett omnikanal-perspektiv.

Men, vad är det hemliga receptet för mer framgångsrika marknader och vad behöver svenska marknadsförare och andra lågrankade länder i Europa göra för att komma tillbaka till toppen?

1. Säkra den rätta kompetensen, och det är nu!
Utan dem rätta individerna och processerna så kommer du inte att kunna realisera dina marknadsplaner. Så med en ny, bredare och mer komplex arbetsbeskrivning så behöver du skickliga människor som kan täcka allt från detaljerade data-analyser, utvärdering av effekt samt branding - samt att ha en CMO som har förståelse fullt ut över den övergripande agendan och hur man leder sitt team framåt.

I rapporten identifierades tre metoder för att hitta kompetenser. Lågt rankade företag föredrog att träna upp befintlig personal, medans topprankade företag rekryterar expertisen alternativt tog hjälp av externa resurser för att få tillgång till kompetensen snabbt.

Oavsett vilken väg du väljer, se till att få dem på plats omgående för att inte förlora din konkurrenskraftighet. Gartner’s senaste undersökning talar för sig själv genom att konstatera att marknadsförare enbart utnyttjar 42 % av deras martech-kapaciteter på grund av bristande kompetens. Så du har förmodligen investerat i en avancerad martech-verktyg men har knappt någon som kan hantera den. Hur ska du då bevisa affärsvärdet av din investering?

2. Data och kundinsikter - Ger utrymme för kreativa kampanjer och initiativ
Om vi inte känner vår målgrupp och deras data så har vi tyvärr ingenting. Data ger oss insikter om vem vi ska prata med, när vi ska prata med dem och på vilket sätt. Genom att samla, strukturera och göra all din data tillgänglig för flera avdelningar får ni förutsättningarna för att skapa den optimala kundresan med den mest effektfulla kampanjerna och kreativa budskapen, samtidigt som ni ser till att säkra upp att ni når era målsättningar - både kommersiella såväl som ur ett varumärkesperspektiv.

Lågt rankade företag som de som synliggjordes i rapporten har låga poäng när det gäller att samla in och använda data. Fokus ligger på att driva förvärv, försäljning, vinst och optimering av marknadsföring. De europeiska företagen däremot, som har högsta betyg, verkar redan ha detta på plats. Deras fokus har istället skiftat till att behålla och analysera data, vilket gör att de kan identifiera nya affärsmodeller med bevisat affärsvärde.

Vi strävar alla efter att hitta de bästa insikterna och idéerna för att locka våra kunder, men hur förberedd är du? Har du resurserna, kompetensen och insikterna för att möta framtidens krav på kommunikation och verkligen kunna skära igenom bruset?

Läs Martech-rapporten och kontrollera var ditt företag placerar sig på skalan för mognad inom martech. Skulle du säga att ditt företag har en hög mognadsgrad inom martech eller en låg som majoriteten av de tillfrågade i Sverige?

Om du vill lära dig mer om hur man skapar högpresterande varumärkes- och kundupplevelser med högt kommersiellt värde föreslår jag att du går med på Mynewsday 2022, årets stora PR-event!

Tillsammans med Synsam och Samsung, två svenska företag som visat på stor martech mognad och som nyttjar data och analys för att skapa optimala kundresor kommer vi att prata mer om deras erfarenheter, insikter och lärdomar och hur du som företag kan komma igång att jobba med framtidens sätt att arbeta med kommunikation.

Vi ses den 16:e November på Mynewsday 2022.

Läs mer om Mynewsday och registrera dig här.

Skribent: Gül Heper-Jämterud, Grundare av CMO goes TECH

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se