Gå direkt till innehåll

Ämnen: Ny media

Daniel Jonsson, CPO Mynewsdesk

Vikten av att visa värdet av förtjänad kommunikation

På Mynewsdesk har vi alltid haft som mål att ge kommunikatörer verktygen och insikterna de behöver för att lyckas nå ut med viktiga budskap. Med den senaste uppdateringen av Brand Report tar vi detta ännu ett steg längre. Mer data, djupare analyser och bättre jämförelser ger kommunikatörer möjligheten att inte bara följa sina framgångar, utan också verkligen förstå vad som ligger bakom dem.

Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk

Kommunikation är nyckeln till en hållbar framtid

Kommunikation är avgörande för hållbar utveckling. Genom klar och tydlig information kan vi fatta informerade beslut och inspireras till handling. Kommunikatörer är brobyggare och osynliga hjältar som behövs mer än någonsin för att samhället ska fungera effektivt.

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Mynewsdesk har genomfört en omfattande genomgång av hur svensk medias rapportering om artificiell intelligens (AI) sett ut under de senaste sex månaderna. Med hjälp av AI-driven analys har ett team på Mynewsdesk gått igenom 33,135 artiklar för att ta reda på hur just AI framställs när det gäller dess möjliga inverkan på samhället, etiska frågor, arbetsmarknad, hälsovård, utbildning och ekonomi.

Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk & Daniel Jonsson, Chief Strategy Officer Mynewsdesk

Mynewsdesk lanserar “Lunar Analysis” för att optimera kundernas PR-arbete

Mynewsdesk tar ytterligare ett djärvt steg när det kommer till affärsområdet media intelligence genom att kombinera artificiell intelligens och astrologi. Denna funktion är den första i sitt slag inom PR- och kommunikationsbranschen och är utformad för att stärka företag genom att anpassa deras kommunikationsstrategier efter måncykeln.

Anne-Lise Mørch von der Fehr

PR är mer än bara grädden på moset

Det finns en missuppfattning i näringslivet. Det finns de som tror att PR och kommunikation är något som bara är “nice to have” och inte något som är nödvändigt för ett företags framgång. Efter att ha arbetat i över 20 år inom journalistik och kommunikation, har jag personligen bevittnat hur kritiska dessa funktioner är för varje organisation som strävar efter att nå sina mål.
Att se helheten

Jobbar du med kommunikation? Då vet du inte vad du gör om tio år.

Jobbar du med kommunikation? Då vet du inte vad du gör om tio år.

Är det spännande eller skrämmande att det händer så mycket inom PR, reklam och kommunikation? För att bli en vinnare – som yrkesperson och som företag – är din inställning avgörande.
Just nu förändras vår bransch. Om du läser rapporten State of Nordic PR and Communication 2024 från Mynewsdesk ser du siffror på att något stort är på gång. Som att 41 % av de intervjuade säger att AI förändrar der

Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk

AI i PR-branschen – varför mänskligt omdöme förblir vår största tillgång

Framtiden för PR handlar inte om att ersätta mänsklig kreativitet och mänskligt omdöme med maskiner, utan om att använda teknik för att förstärka de här väldigt mänskliga egenskaperna. När vi tar oss an framtiden måste branschen stå fast vid sitt engagemang för etiska metoder, och omfamna potentialen i AI samtidigt som man upprätthåller vikten av mänsklig översyn och intuition.

State of Nordic PR and Communication 2024

Ny rapport: så upplever kommunikatörer sin yrkesroll 2024

En ny rapport från Mynewsdesk visar att kommunikatörer i Norden upplever ökade krav och komplexitet i sina yrkesroller, vilket leder till att över hälften överväger att byta karriär. Samtidigt betonas vikten av kommunikation och behovet av kommunikatörers mer centrala och aktiva roll.

Nätverkande och insikter på agendan under meetup för SaaS-proffs hos Mynewsdesk

Nätverkande och insikter på agendan under meetup för SaaS-proffs hos Mynewsdesk

I går höll Mynewsdesk en meetup för SaaS-proffs som jobbar med B2B-lösningar. Dagen bestod av en CEO-workshop med branschledare, och en kväll med mingel för 100 deltagare. Det var en chans för VD:ar att utbyta idéer och kunskap, och nätverka med kollegor inom branschen. Det var en inspirerande dag fylld av insikter och samarbete, som bevisade styrkan i SaaS-communityt.

Här är vinnarna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Här är vinnarna i årets upplaga av Nordic PR Awards

I över ett decennium har Mynewsdesk arrangerat Nordic PR Awards för att hylla organisationer som har lyckats med sitt PR-arbete under det senaste året. Igår, under den årliga galan på Nordic Light Hotel, tillkännagavs årets vinnare.

Charlotte Eriksson, CCO Mynewsdesk

Mynewsdesk satsar på expansion - tar in ny CCO

Mynewsdesk satsar på expansion, och tar in Charlotte Eriksson som ny Chief Commercial Officer (CCO). Med sin långa erfarenhet av företagsexpansion ska hon bidra till att stärka Mynewsdesks tillväxt och etablera företaget på nya marknader utanför Norden. – Som företag befinner vi oss i ett spännande läge just nu och med rätt initiativ är jag övertygad om att vi kommer att ta stora steg under de ko

Här är finalisterna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Här är finalisterna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Mängder av nomineringar har kommit in, och nu är det dags att utse vinnarna i årets stora PR-tävling. Mynewsdesk är glada att kunna tillkännage de som står som finalister i de fem olika kategorierna i årets tävling, och har en chans att kamma hem ett pris på årets gala.

Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Det har gått mindre än ett år sedan AI gjorde entré i PR- och kommunikationsbranschen, men vi ser redan hur det får allt större betydelse på kommunikationsavdelningar – inte minst när det gäller innehållsproduktion. Låt oss titta närmare på hur AI kan hjälpa till att automatisera och förbättra olika aspekter av skrivprocessen.

Kraften i PR

Kraften i PR

PR handlar om konsten att berätta historier, ett hantverk som kan förändra uppfattningar, bygga förtroende och skapa meningsfulla kontakter. Det handlar om mer än att bara skapa rubriker; det handlar om att skapa upplevelser, forma narrativ och engagera en publik på ett genuint och övertygande sätt. Det finns en kraft i framgångsrika PR-kampanjer, och de kan bidra till en positiv samhällspåverkan.

Ingrid Ødegaard, styrelsemedlem Mynewsdesk

Ingrid Ødegaard till Mynewsdesks styrelse

Mynewsdesk är stolta över att kunna tillkännage att Ingrid Ødegaard tar plats i bolagets styrelse. Med en imponerande karriär inom media och tech, kommer Ødegaard in med en unik kombination av insikter och visioner.

Vad är syftet med värderingsdriven PR?

Vad är syftet med värderingsdriven PR?

Varumärken har aldrig kommunicerat så mycket om hållbarhet och värderingar som nu, och aldrig har de gjort det så dåligt. Konsumenter har heller aldrig varit mer förvirrade över vad som är vad i varumärkens hållbarhetskommunikation.* Begreppet värderingsdriven används i den utsträckning att det förlorar all mening. Frågan är om det finns någon anledning att fortsätta?

Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Jesper Andersen har haft ett intresse för konsten att argumentera sedan han studerade retorik på universitetet, och när han vid ett senare tillfälle fick ett extrajobb på en PR-byrå så klickade det. Idag är han en internationell huvudtalare och rådgivare som specialiserar sig inom mätning och utvärdering av kommunikation.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se