Gå direkt till innehåll
Daniel Jonsson, CPO Mynewsdesk
Daniel Jonsson, CPO Mynewsdesk

Nyhet -

Vikten av att visa värdet av förtjänad kommunikation

Idag slåss företagen om uppmärksamheten. Men allt handlar inte om att synas mest. Betalda kampanjer kan visserligen ge snabba resultat, men det är den förtjänade uppmärksamheten – när andra pratar om dig, delar dina budskap och medier skriver om dig – som verkligen bygger ditt varumärke på lång sikt. För kommunikatörer blir det därför allt viktigare att kunna visa vad den här sortens uppmärksamhet faktiskt betyder.

Därför är förtjänad uppmärksamhet viktig för varumärkesbyggande

Förtjänad uppmärksamhet är inget du kan köpa. Det handlar om hur människor uppfattar ditt varumärke, hur dina budskap tas emot och hur dina målgrupper reagerar – helt oberoende av reklamkampanjer. När du lyckas skapa rätt genomslag bygger du förtroende och trovärdighet, något som är svårt att uppnå med traditionell annonsering.

Men hur visar man värdet av något som är så svårt att mäta? Många kommunikatörer vet att deras arbete ger resultat, men att sätta siffror på det och presentera det för kollegor kan vara en utmaning. Hur förklarar man storleken på ”varumärkesförtroende”?

Från insikter till handling

På Mynewsdesk har vi alltid arbetat för att ge kommunikatörer rätt verktyg för att både berätta sin historia och visa på resultat. Vi erbjuder inte bara siffror utan också insikter som ger en djupare förståelse för hur varumärken presterar. Det räcker inte längre med att bara mäta – det handlar om att förstå varför något fungerar och hur det kan förbättras.

Genom att ta hjälp av data och jämförelser kan kommunikatörer få en tydlig bild av både sitt varumärkes position och vad som ligger bakom framgångarna. Med dessa insikter kan de finjustera strategier, fatta smartare beslut och på ett tydligare sätt visa värdet av sitt arbete för organisationen.

Så bygger du starkare varumärken med rätt insikter

Med rätt insikter blir det enklare att bygga varumärkeskännedom och mäta sina resultat mot konkurrenterna. Oavsett om det handlar om att förstå sin plats på marknaden eller att följa hur medier rapporterar om en, ger dessa insikter kommunikatörerna möjlighet att jobba mer fokuserat och nå ännu bättre resultat.

Det är detta varumärkesbyggande handlar om – att kombinera storytelling med datadrivna insikter för att skapa en tydlig och stark närvaro. Att dessutom kunna visa upp konkreta resultat gör att du kan presentera ett tydligt värde för beslutsfattare och andra.

På Mynewsdesk har vi alltid haft som mål att ge kommunikatörer verktygen och insikterna de behöver för att lyckas nå ut med viktiga budskap. Med den senaste uppdateringen av Brand Report tar vi detta ännu ett steg längre. Mer data, djupare analyser och bättre jämförelser ger kommunikatörer möjligheten att inte bara följa sina framgångar, utan också verkligen förstå vad som ligger bakom dem.

Med fokus på förtjänad uppmärksamhet och rätt insikter kan kommunikatörer både stärka sina varumärken och visa upp värdet av sina insatser på ett sätt som verkligen gör skillnad.

Daniel Jonsson
Chief Product Officer, Mynewsdesk

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se