Gå direkt till innehåll
Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk
Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk

Blogginlägg -

Kommunikation är nyckeln till en hållbar framtid

Jag skulle vilja ta er med till en parallell verklighet, en värld utan kommunikatörer. Det är år 2026. Nyheterna har tystnat, och den enda informationen om vad som händer i vårt samhälle är gömd i protokoll och dokument, på tusentals sidor, som samlar damm på kommunhuset. Ett samhälle där de redan välinformerade förbättrar sina kunskaper och klyftorna mellan de som vet och de som inte vet ökar. Uppdateringar om saker du bryr dig om får du via hörsägen. Kvaliteten på den information du lyckas tillskansa dig, beror naturligtvis även på ditt nätverk, så förhoppningsvis har du haft turen att skaffa dig ett heltäckande och kompetent sådant.

Vill du ha information om vad som sker med det där ärendet du har hos Försäkringskassan? Då får du ta dig ner till deras kontor, om de har något kontor kvar, och be att få tillgång till deras arkiv för att hitta den information du söker. Undrar du om räntan kommer att sänkas i juni eller inte? Då får du själv kontakta Riksbanken, men ha tålamod, för det är fem miljoner etthundranittio tusen personer före dig i kön. Och när det är dags att rösta i det stundande riksdagsvalet i september, då får du kontakta partiernas kanslier och be om partiprogrammen för att få veta vad de står för. Väntar du på information om den senaste iPhonen, eller någon annan produkt du behöver? Då får du vänta tills den fysiskt når hyllorna i butiken.

EU-valet för något år sen? Det var en lite knepigare historia. Kanske hade du tur och kände någon som kände någon i Bryssel, som du kunde be att få ta ett samtal med. De som inte hade en bekant i Bryssel fick helt enkelt gissa sig fram, chansa och hoppas på det bästa.

Låt oss nu vända på scenariot. Tänk om vi istället lever i en värld där information inte bara är tillgänglig, utan också klart och tydligt presenterad, så att vi kan göra informerade val på ett ögonblick.

I denna värld blir hållbarhetsinitiativ inte bara rapporterade, utan de blir levande berättelser som inspirerar till handling. Information från myndigheter och andra organisationer är inte bara tillgänglig, utan lättförståelig. Och när valet närmar sig, är vi inte bara informerade om våra alternativ, vi är rustade för att förstå dem på djupet, tack vare skickliga kommunikatörer som gör svåra politiska frågor begripliga.

Vårt samhälle är byggt på kommunikation. Det är genom kommunikation vi förstår det som är svårt, löser tuffa frågor, och tar kloka beslut. Och kommunikatörer, de är inte bara budbärare. De är brobyggare, mellan den som sitter på viktig information och den som behöver den. De är de osynliga hjältarna i bakgrunden som gör att vårt samhälle fungerar smidigt och effektivt.

Låt oss påminna oss om hur viktig denna roll är. Och låt oss stå enade och starka mot de krafter som verkar tycka att vi kommunikatörer är överflödiga. Låt oss sträva efter att inte bara fortsätta kommunicera, utan att lyfta kommunikationen till nya höjder. För i en värld som snabbt förändras, och i osäkra tider, är klar och tydlig kommunikation inte bara önskvärd, den är absolut nödvändig. Kommunikation är nyckeln till en hållbar framtid. Och kommunikatören är viktigare än någonsin.

Louise Barnekow
CEO, Mynewsdesk

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se