Gå direkt till innehåll
Det härliga vansinnet i arbetet som kommunikatör

Blogginlägg -

Det härliga vansinnet i arbetet som kommunikatör

Som moderator är mitt ansvar (bland annat) att se till att det finns tydliga och smidiga övergångar mellan respektive ämne och talare så att publiken hittar ett sätt att ta in och relatera till allt innehåll. När jag satte mig ner för att reflektera över Mynewsday 2022 hade jag svårt att sammanfatta. Vi hade ett så härligt brett spektrum av ämnen och tog upp så många specifika, djupgående och ibland existentiella frågor. Hur i hela friden skulle jag kunna skriva en sammanhängande reflektion om allt detta?

Jag menar, hur skulle jag skriva en text om:

  • Logiken bakom Nikes .swoosh.
  • Blockkedjans löfte om omfördelad makt och ägandeskap.
  • PR initiativ som fått människor att äta mer fullkorn.
  • Att få inte mindre än 29 partners att godkänna innehållet i ett pressmeddelande.
  • Att utvärdera sannolikheten för och konsekvenserna av en cookie-lös framtid.
  • Att ligga steget före algoritmerna och hur plattformarna kan förändra dem.
  • Att ta reda på det smidigaste sättet att få fram, analysera och agera på data.
  • Hantera internpolitik när organisationsgränserna ändras mellan marknadsföring, kommunikation och försäljning.
  • Kommunikation i tider av krig, polarisering och geopolitisk instabilitet.

Just det, lägg lite etik på det också. Hur ska vi kunna balansera mellan att producera innehåll, kampanjer och snabba resultat och samtidigt vara den obekväma, ifrågasättande rösten för etik och hållbarhet?

Då gick det upp för mig att listan ovan faktiskt är helt logisk. Detta är en dag i arbetslivet för många av oss kommunikatörer. Detta breda, galna spektrum av ämnen är faktiskt vår professions natur. Det som tidigare krävde flera avdelningar och en rad olika kompetenser är nu något som många av oss måste ha åtminstone en övergripande förståelse för (och helst en åsikt om). Oavsett om vi ursprungligen var marknadsförare eller kommunikatörer, PR-specialister eller innehållsskapare, designers eller webbutvecklare - vi har alla att göra med en till synes omöjlig och ständigt föränderlig mängd frågor.

Så om du är lite trött när fjärde kvartalet går mot sitt slut, se dig själv i spegeln och säg till dig själv att du gör ett bra jobb. Och om du ibland känner att allt är lite för mycket, påminn dig själv om att det finns få jobb där du får möjlighet att utveckla så många färdigheter och lära dig så mycket på jobbet. Och för att vara tydlig: det kan vara härligt men det är också vansinne. Och förmodligen inte hållbart. Men hur överväldigande det än låter så vilar mer och mer av företagens och organisationernas själar hos oss inom kommunikation och marknadsföring. Och det är så som det borde vara.

Så oavsett om du i samband med detta inlägg väljer att kika närmare på inspelningen från dagen, eller om du var deltagande och snarare kollar inspelningen för att gå tillbaka till en presentation du missade, eller gillade och vill dela med dig av till en kollega, kan jag lova dig detta: oavsett vilken titel och specialisering du har, kommer du att hitta något användbart i varje segment. För det är just det som är vår arbetsuppgift.

Ta hand om varandra när vi avslutar ännu ett intensivt, händelserikt och ibland överväldigande år.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se