Gå direkt till innehåll
 Därför bör du lägga större delen av ditt fokus (och budget!) på innehåll

Blogginlägg -

Därför bör du lägga större delen av ditt fokus (och budget!) på innehåll

I Mynewsdesks rapport ‘State of Nordic PR 2022’ framgår att sex av tio som arbetar med PR och kommunikation på nordiska företag säger att deras verksamheter ser innehåll som en viktig grundsten i deras övergripande affärsstrategi, och närmare 75% har en utarbetad content strategi.

Den globala trenden visar även på att allt fler företag prioriterar att lägga en större del av sin marknadsbudget på innehåll. Enligt Robert Rose, Chief Strategy Advisor från Content Marketing Institute, som har varit i branschen i över två decennier, så står vi nu inför ett skifte i sättet organisationer ser på innehåll:

“Businesses are starting to not only see content assets as strategic - but also the process of creating, managing, activating and promoting them. They are starting to see content as a strategic function of the business - something that is formal, scalable and measurable. As a result, content is finally taking the central and strategic role it deserves.”

Innehåll blir en fråga om att överleva
Vare sig vi scrollar i sociala medier, läser senaste nytt på lokala nyhetssajter eller betar av vår inkorg så matas vi konstant med innehåll på olika sätt. Detta i sin tur ställer högre krav på företag att det innehållet som de distribuerar är relevant, intressant och av värde för att fånga målgruppens uppmärksamhet.

I takt med att företag väljer att lägga allt större delar av sin budget på innehåll ökar pressen och konkurrensen om att skapa högkvalitativt innehåll. Som ett resultat av detta får innehåll ta en större strategisk roll inom verksamheter - helt enkelt för att det är avgörande för att överleva som företag.

46% anser dock att kvalitén är för låg på det innehåll som produceras idag
Statistiken visar även att 52% av verksamma inom PR och kommunikation anser att det produceras alldeles för mycket innehåll.

Denna uppfattning kan även bekräftas ur ett konsumentperspektiv. En global undersökning av Havas Group visade på att mindre än hälften av det innehåll som varumärken distribuerade ansågs vara meningsfullt för konsumenten. Studien visade även att konsumenter ser mindre än hälften av varumärkena som trovärdiga.

Den största utmaningen: att skapa förtroende
Rapporten ‘State of Nordic PR 2022’ bekräftar konsumenternas brist på förtroende till varumärken då verksamma inom PR och kommunikation själva anser att detta är den största utmaningen - att skapa förtroendeingivande innehåll för sitt varumärke.

Vi lever i en tid där konsumenter har blivit både mer cyniska, kritiska och likgiltiga gentemot varumärken överlag. I och med detta måste företag prioritera relationsbyggande innehåll som bidrar till att öka förtroendet på längre sikt.

Det räcker dock inte med att enbart prioritera resurser på värdefullt innehåll. Differentiering är viktigt för att synas i det allmänna bruset.

“To cut through and build trust, you need to go that extra mile.” - Robert Rose, Chief Strategy Advisor på the Content Marketing Institute

Robert Rose menar på att för att stå ut i mängden måste företag våga tänka utanför ramarna av deras egen verksamhet och leverera något unikt - oavsett om innehållet har för avsikt att utbilda, hjälpa, inspirera eller underhålla.

Våga prioritera innehåll- det kommer löna sig i framtiden
Vi konstaterade inledningsvis att innehåll kommer att få en avgörande roll inom verksamheter och något som alla inom företaget bör ta hänsyn till. Vi ser ett tydligt skifte där innehållets strategiska roll är här för att stanna och företag bör ha detta top-of-mind för framtida strategier.

I Mynewsdesks rapport ‘State of Nordic PR 2022’ kan du läsa mer om innehållets nya roll inom företag men också hur du förhåller dig till samtidens krav på mätning, vikten av värdedriven kommunikation samt andra värdefulla spaningar och trender inom PR och kommunikation.

Vår content byrå hjälper dig nå ut med ditt innehåll
Mynewsdesks contentbyrå har hjälpt över 500 kunder inom flera olika branscher med framgångsrik kommunikation. Vi är mycket stolta över att många av Mynewsdesks mest framgångsrika nyhetsrumskunder har ett tätt samarbete med oss.

Vi är experter på redaktionell kommunikation och finns med under hela din PR- och kommunikationsresa – från koncept och strategi till produktion av engagerande text, film och stillbild.

Vi vet vad som krävs för att göra skillnad hos just din målgrupp. Ett samarbete med oss innebär ett helhjärtat engagemang från start till mål. Låt oss förverkliga dina idéer och ta ditt innehåll till nästa nivå.

Vill du ta ditt innehåll till nästa nivå? Kontakta oss redan idag!

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se