Gå direkt till innehåll
Därför ska du satsa på PR under julen

Blogginlägg -

Därför ska du satsa på PR under julen

Julen är här, en tid för att umgås med familjen och ta det lugnt. Under semestertiden har många företag en tendens att dra ner på sin kommunikation, men detta är egentligen den perfekta tidpunkten för att få publikens uppmärksamhet. Låt oss berätta varför:

1. Nyhetsmedierna behöver innehåll

Även om de flesta företag saktar ner under högtiden, så gör inte nyhetsmedierna det. Ta tillfället i akt att bygga upp din relation med journalister genom att förse dem med innehåll i en tid då de verkligen behöver det (oroa er inte, vi kommer att ta upp spännande ämnen längre ner).

2. Internetanvändningen ökar kraftigt

Tänk på det: Barnen är lediga från skolorna och vuxna tar en välbehövlig semester - de scrollar genom sina sociala flöden, läser nyheterna eller tittar på TV. Det gör att du som kommunikatör har ett utmärkt tillfälle att utnyttja den ökade internetanvändningen för att skapa och bygga upp en större medvetenhet om ditt varumärke. Med en bra pitch och med vetskapen om att medierna också är sugna på innehåll är det klappat och klart.

3. Ge dem något annat än Black Friday- och julerbjudanden

November och december brukar innebära galna kampanjer som uppmuntrar shopping till dig själv och andra, och statistiken visar en ökning av köp under den här tiden på året. Det finns med andra ord en uppenbar efterfrågan på innehåll som inte är en uppmaning till konsumtion, vilket du kan dra nytta av.

Men vad kan du skriva om?

Kanske har du ett ämne som du redan tänker på när du läser detta, men om så inte är fallet har vi samlat några idéer om vad du skulle kunna skriva om:

  • Avsluta året
    Sammanställ statistik för det gångna året och lyft fram de viktigaste i ett pressmeddelande. Statistik är en guldgruva för nyhetsskapande och slutet av året är en bra tid för siffror.
  • Ge din åsikt om nya lagar och förordningar
    Framhäv din åsikt om en ny lag eller nya bestämmelser som påverkar ditt arbetsområde eller din bransch. Diskutera konsekvenserna och dela med dig av din åsikt i ett pressmeddelande eller en debattartikel.
  • Gör ett semesterinlägg
    Hur påverkas din verksamhet av julhelgen? Berätta för oss i ett blogginlägg! Oavsett om du är ett teknikföretag, ett kafferosteri eller en bilmekaniker har du en historia att berätta. Är cyberattacker vanligare under julen? Är julen en lågsäsong för bilservice och därmed den största möjligheten för konsumenterna? Dela med dig av din julberättelse!
  • Sätt agendan och gör en prognos för nästa år
    Sammanfatta året och ligg i framkant inför nästa år med en debattartikel. Med tydliga budskap och konkreta mål, kanske i form av ett nyårslöfte, kan du sedan visa vägen för debatten genom att föregå med gott exempel.

Om du får lite extra ledighet under semestern, ha kul, använd den på ett bra sätt och skapa ett glatt semesterinnehåll. Håll dig kreativ under julhelgen!

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se