Gå direkt till innehåll
Daniel Jonsson, Chief Analytics & Strategy Officer, Mynewsdesk
Daniel Jonsson, Chief Analytics & Strategy Officer, Mynewsdesk

Pressmeddelande -

Mynewsdesks förhållningssätt till pålitlig och etisk AI

På Mynewsdesk tror vi på kraften i AI. Men, vi vet också att användandet av AI kommer med ett stort ansvar. Därför vill vi dela med oss av vårt förhållningssätt till AI och hur vi ser till att våra AI-lösningar är pålitliga, etiska och till fördel för alla inblandade. Här nedanför finner du sju principer som vi strävar efter att leva upp till när vi arbetar med AI.

1. Människor först

  Vi vill att våra AI-lösningar ska göra livet enklare för våra användare, inte ersätta dem. Därför ser vi till att alltid sätta människan först, för att människan ska ha kontrollen över processen och kunna steppa in när det krävs. Våra AI-lösningar är designade för att stödja och förenkla mänskligt beslutsfattande, inte ta över det.

  2. Pålitlig och säker AI

   Vi vill skapa AI-lösningar som du kan lita på. Mynewsdesk arbetar därför aktivt för att se till att våra AI-lösningar är säkra, uthålliga, och robusta mot potentiella fel eller attacker. Genom att noga monitorera våra AI-applikationer, är vårt mål att reducera risker och göra din upplevelse som användare så smidig som möjligt.

   3. Skydd av data

    Vi tar dataintegritet på allvar, och vi är hängivna när det kommer till att följa alla de regler och förordningar som finns (som t.ex. GDPR). Vårt mål är att vara transparenta när det kommer till hur vi samlar in, lagrar och behandlar data, och vi har flera starka skyddsåtgärder på plats för att skydda din data från oönskad tillgång.

    4. Transparens

     Vi tror på att vara öppna när det kommer till våra AI-lösningar och hur de fungerar. Vi vill att du ska förstå på vilket sätt AI hjälper dig med saker som att hitta rätt målgrupper, analysera medietäckning eller att skapa innehåll. Vi ser till att kommunicera tydligt när innehåll genererats av AI, och genom att vara transparenta hoppas vi att vi skapar ett förtroende från er, våra användare.

     5. Mångfald och rättvisa

      På Mynewsdesk bryr vi oss om rättvisa och lika möjligheter. När vi samarbetar med partnerföretag som tillhandahåller AI-teknik tar vi vårt ansvar för att testa dessa modeller när det gäller orättvisa fördomar på allvar. Vi granskar aktivt våra partners arbete och säkerställer att de tar itu med potentiella fördomar i AI-algoritmerna. Vårt engagemang för mångfald och inkludering innebär att vi alltid strävar efter att skapa en miljö där AI-teknik respekterar allas rättigheter och välbefinnande.

      6. Engagemang för hållbarhet

       Vi förstår att AI har potential att påverka samhället, och därför tar vi alltid hänsyn till den större bilden. Vi är dedikerade när det gäller att utveckla AI-lösningar som korrelerar med våra värderingar. I slutändan är vårt mål att bidra till en positiv inverkan på samhället.

       7. Vårt ansvar

        Vi vet att ansvar är avgörande när det kommer till AI. Därför har vi infört en ledningsstruktur för att övervaka våra AI-initiativ och se till att vi alltid är på rätt väg. Om några problem skulle dyka upp har vi rutiner för att lösa dem snabbt, och lära av erfarenheten.

        För att sammanfatta det hela är vi fast beslutna att bygga AI-lösningar som är pålitliga, etiska och transparenta. Vi vill ha en positiv inverkan på våra kunder, journalister och världen som helhet. När vi nu fortsätter att förnya och utveckla vår AI-kapacitet kan du lita på att vi förblir trogna till våra värderingar och alltid sätter ditt bästa först.

        Relaterade länkar

        Ämnen

        Kategorier


        Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

        Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

        Läs mer på Mynewsdesk

        Kontakter

        Adam Karseland

        Adam Karseland

        Presskontakt Press contact 079-075 64 25

        Relaterat innehåll

        Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

        Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

        Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

        Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

        Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se