Gå direkt till innehåll
Mynewsdesk lanserar nya AI-mallar för pressmeddelanden

Pressmeddelande -

Mynewsdesk lanserar nya AI-mallar för pressmeddelanden

För några veckor sedan lanserade Mynewsdesk “Content AI” – ett verktyg som låter användare skapa autogenererade pressmeddelanden med hjälp av AI. Mynewsdesk valde att bygga färdiga mallar, baserade på de vanligaste ämnena för pressmeddelanden, och släpper nu tre nya mallar, baserat på data från våra kunder.


I Content AI kan användaren välja en mall för ett pressmeddelande, lägga in några korta rader med information, och sedan få ett utkast till ett pressmeddelande automatiskt. Utöver mallar för att tillkännage nya produkter eller anställda, lanseras nu också mallar för nya samarbeten, pressinbjudningar och att ett företag vunnit ett pris.


– Vi har tittat på vilken typ av pressmeddelanden våra användare publicerar, och sedan tagit fram mallar för dessa ämnen. Vår användardata visar att många publicerar pressmeddelanden just om prisutdelningar, pressinbjudningar och nya samarbeten. Och för att erbjuda våra användare det de vill ha och behöver lanserar vi nu tre nya mallar, säger Sara Manding, Chief Product Officer på Mynewsdesk.


Feedbacken från kunderna på de första mallarna har varit mycket god och många uppger att AI-tekniken ökar deras produktivitet. Någonting annat som framgår är att endast runt 10% av Mynewsdesks användare använt AI-lösningar, som t.ex. ChatGPT, tidigare. För att skapa en så låg tröskel som möjligt, när det kommer till att använda AI i sitt kommunikationsarbete, har Mynewsdesk därför valt att arbeta med mallar, istället för att erbjuda en öppen prompt som i ChatGPT. Allt handlar om att hjälpa till att guida kommunikatörer när det gäller AI, och att göra deras vardag enklare, säger Sara Manding.

– På Mynewsdesk har vi jobbat med AI sedan 2017. Content AI är den femte delen i vårt verktyg som bygger på AI. Det som däremot är nytt är att detta är AI som är väldigt synligt för användaren. Och någonting som verkligen gör deras vardag enklare. Och det tycker jag känns kul, att vi får vara med och visa människor kraften i den här nya buzzen som alla pratar om, på ett sätt som är lättillgängligt och snyggt paketerat, och baserat specifikt på kommunikatörers och våra användares behov.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

Läs mer på Mynewsdesk

Kontakter

Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se