Gå direkt till innehåll
Mynewsdesk lanserar nya AI-mallar för pressmeddelanden

Pressmeddelande -

Mynewsdesk lanserar nya AI-mallar för pressmeddelanden

För några veckor sedan lanserade Mynewsdesk “Content AI” – ett verktyg som låter användare skapa autogenererade pressmeddelanden med hjälp av AI. Mynewsdesk valde att bygga färdiga mallar, baserade på de vanligaste ämnena för pressmeddelanden, och släpper nu tre nya mallar, baserat på data från våra kunder.


I Content AI kan användaren välja en mall för ett pressmeddelande, lägga in några korta rader med information, och sedan få ett utkast till ett pressmeddelande automatiskt. Utöver mallar för att tillkännage nya produkter eller anställda, lanseras nu också mallar för nya samarbeten, pressinbjudningar och att ett företag vunnit ett pris.


– Vi har tittat på vilken typ av pressmeddelanden våra användare publicerar, och sedan tagit fram mallar för dessa ämnen. Vår användardata visar att många publicerar pressmeddelanden just om prisutdelningar, pressinbjudningar och nya samarbeten. Och för att erbjuda våra användare det de vill ha och behöver lanserar vi nu tre nya mallar, säger Sara Manding, Chief Product Officer på Mynewsdesk.


Feedbacken från kunderna på de första mallarna har varit mycket god och många uppger att AI-tekniken ökar deras produktivitet. Någonting annat som framgår är att endast runt 10% av Mynewsdesks användare använt AI-lösningar, som t.ex. ChatGPT, tidigare. För att skapa en så låg tröskel som möjligt, när det kommer till att använda AI i sitt kommunikationsarbete, har Mynewsdesk därför valt att arbeta med mallar, istället för att erbjuda en öppen prompt som i ChatGPT. Allt handlar om att hjälpa till att guida kommunikatörer när det gäller AI, och att göra deras vardag enklare, säger Sara Manding.

– På Mynewsdesk har vi jobbat med AI sedan 2017. Content AI är den femte delen i vårt verktyg som bygger på AI. Det som däremot är nytt är att detta är AI som är väldigt synligt för användaren. Och någonting som verkligen gör deras vardag enklare. Och det tycker jag känns kul, att vi får vara med och visa människor kraften i den här nya buzzen som alla pratar om, på ett sätt som är lättillgängligt och snyggt paketerat, och baserat specifikt på kommunikatörers och våra användares behov.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

Läs mer på Mynewsdesk

Kontakter

Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Den nya produkten Content AI bygger på tekniken från Open AI, och är en del av en större satsning på AI som Mynewsdesk gör just nu.

Mynewsdesk bygger in AI i sitt verktyg

Mynewsdesk, den svenska helhetslösningen för PR och kommunikation, lanserar nu Content AI – en tjänst som ska förenkla och automatisera processen för att skapa kvalitativt innehåll. Den nya produkten bygger på tekniken från Open AI, och är en del av en större satsning på AI som Mynewsdesk gör just nu.

Daniel Jonsson, Chief Analytics & Strategy Officer, Mynewsdesk

Mynewsdesks förhållningssätt till pålitlig och etisk AI

På Mynewsdesk tror vi på kraften i AI. Men, vi vet också att användandet av AI kommer med ett stort ansvar. Därför vill vi dela med oss av vårt förhållningssätt till AI och hur vi ser till att våra AI-lösningar är pålitliga, etiska och till fördel för alla inblandade. Här nedanför finner du sju principer som vi strävar efter att leva upp till när vi arbetar med AI.

Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Under våren har Mynewsdesk löpande lanserat nya AI-lösningar som underlättar vardagen för de som arbetar med PR och kommunikation. Hittills har lösningarna fungerat så att användaren själv ber AI:n om hjälp. Idag lanserar Mynewsdesk en tjänst där AI:n istället proaktivt föreslår idéer till innehåll och PR-aktiviteter.

Mynewsdesk lanserar sin AI-drivna PR-assistent till samtliga kunder

Mynewsdesk lanserar sin AI-drivna PR-assistent till samtliga kunder

Den marknadsledande PR-plattformen Mynewsdesk introducerade nyligen en betaversion av en produkt som låter människor skapa pressmeddelanden och annat innehåll med hjälp av generativ AI. Mottagandet har varit positivt och idag lanserar bolaget den nya produkten för samtliga kunder.

Du + AI = PR

Du + AI = PR

Känner du dig vilse när det kommer till AI? Du är inte ensam. Många har frågor om AI och framtiden kan verka osäker. Medierna pratar om de jobb som AI kommer att ta över, samtidigt som AI fortfarande kan kännas avlägset när det kommer till ditt dagliga arbete. Vår syn på framtiden när det kommer till AI inom PR och kommunikation är att det kommer att vara ett samarbete mellan människa och maskin.

Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Det har gått mindre än ett år sedan AI gjorde entré i PR- och kommunikationsbranschen, men vi ser redan hur det får allt större betydelse på kommunikationsavdelningar – inte minst när det gäller innehållsproduktion. Låt oss titta närmare på hur AI kan hjälpa till att automatisera och förbättra olika aspekter av skrivprocessen.

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se