Gå direkt till innehåll
Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Blogginlägg -

Så skriver du pressmeddelanden med AI – från idé till genomförande

Det har gått mindre än ett år sedan AI gjorde entré i PR- och kommunikationsbranschen, men vi ser redan hur det får allt större betydelse på kommunikationsavdelningar – inte minst när det gäller innehållsproduktion. Låt oss titta närmare på hur AI kan hjälpa till att automatisera och förbättra olika aspekter av skrivprocessen.

Pressmeddelanden spelar en viktig roll när det gäller att förmedla nyheter och information till media och allmänhet. Ett välskrivet pressmeddelande kan öka både synlighet och intresset för organisationen eller det aktuella ämnet.

Bra innehåll kräver bra idéer

Det krävs dock mer än bara ett välskrivet pressmeddelande. Själva idén bakom innehållet behöver också vara bra och det är här som själva skapandet av pressmeddelanden och annat innehåll börjar. Redan i ett tidigt skede av innehållsproduktionen kan olika typer av AI-verktyg och plattformar vara till stor hjälp.

Det finns flera AI-verktyg som kan hjälpa dig att generera idéer för pressmeddelanden och annat innehåll. Maskininlärning används för att analysera stora mängder data och föreslår sedan relevanta och engagerande ämnen utifrån detta. Med ett PR-verktyg som Mynewsdesk kommer din AI-assistent att analysera data från olika källor som ditt innehåll, din bransch och aktuella trender. Utifrån informationen kommer den att ge dig förslag på olika typer av ämnen som du också kan kommunicera kring.

Genom att identifiera trender, ämnen och relevanta händelser i branschen hjälper en idégenerator som denna inte bara att hålla din kommunikation relevant – den hjälper dig också att hitta inspiration och nya perspektiv för att formulera intressanta och engagerade pressmeddelanden.

Från idégenerering till innehållsskapande

När idéerna är på plats är det dags att formulera pressmeddelandet. Här kan AI hjälpa dig att strukturera ditt innehåll och skapa ett effektivt arbetsflöde. AI kan föreslå en logisk sammansättning av pressmeddelandet inklusive rubrik, ingress, stycken och avslutning. Med Mynewsdesk kan du också utgå från en färdig mall för att säkerställa en struktur som passar innehållet, oavsett om det handlar om en produktlansering, en ny medarbetare eller en pressinbjudan.

AI under skrivprocessen

När det kommer till själva skrivprocessen erbjuder AI fördelar som effektivitet och noggrannhet. Genom att använda AI som stöd när du skriver kan du få hjälp med ett enhetligt språk, tonalitet och stil. Du kan också få förbättringsförslag.

Genom att ge Mynewsdesks inbyggda AI-verktyg en kort beskrivning av vad ditt pressmeddelande ska handla om och vilken din målgrupp är kan AI:n producera pressmeddelandet åt dig – snabbt och effektivt. Sedan kan du läsa igenom texten och göra justeringar både utifrån din egen kunskap men också med hjälp av AI:n själv. Den kan föreslå förbättringar genom att ställa frågor till dig där den tycker att det saknas fakta, innehåll eller djup. Med andra ord kommer AI att automatisera processen för formatering och redigering.

Ett AI-verktyg blir bättre ju mer du använder det. I praktiken innebär det att när AI blir mer bekant med dig och din organisation kommer den att kunna lära sig er stil genom att analysera tidigare pressmeddelanden. På så sätt kan vi säkerställa ett konsekvent språk och rätt tonalitet, vilket är avgörande för att bygga ett starkt varumärke.

Sammantaget bidrar detta till att effektivisera skrivprocessen för pressmeddelanden och annan innehållsproduktion.

Optimering vid distribution

AI kan också hjälpa till att optimera distributionen genom att analysera data som gäller bästa tidpunkt att publicera, kanalval och målgruppsengagemang. Ett AI-baserat verktyg hjälper dig att identifiera de mest effektiva strategierna för att nå din målgrupp och uppnå önskade resultat.

Mynewsdesks plattform gör det också lättare att nå rätt målgrupp. Baserat på pressmeddelandet och innehållet som du är på väg att publicera kan AI hitta journalister och medier som har skrivit om samma ämnen tidigare. Detta resulterar i pressmeddelanden som är bättre anpassade till målgruppen, mer engagerande och bättre optimerade för distribution, vilket ökar sannolikheten för att mottagaren är intresserad av din kommande nyhet. Du kan också se om journalisten i fråga har skrivit om dig tidigare. Härifrån har du goda möjligheter att bygga upp och säkra relevanta medierelationer.

AI-tekonologin kan vara till stor hjälp för kommunikationsavdelningar i allt från idéprocess och innehållsskapande till målgruppsanpassning och distribution. På så sätt frigörs tid och resurser för att fokusera på mer strategiskt och kreativt arbete. Var inte rädd för att använda AI för att förbättra din kommunikation. Att kombinera AI med mänsklig kreativitet kommer att ta ditt PR- och kommunikationsarbete - och dina resultat - till nästa nivå.

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se