Gå direkt till innehåll
Mynewsdesk lanserar sin AI-drivna PR-assistent till samtliga kunder

Pressmeddelande -

Mynewsdesk lanserar sin AI-drivna PR-assistent till samtliga kunder

Den marknadsledande PR-plattformen Mynewsdesk introducerade nyligen en betaversion av en produkt som låter människor skapa pressmeddelanden och annat innehåll med hjälp av generativ AI. Mottagandet har varit positivt och idag lanserar bolaget den nya produkten för samtliga kunder.

– Vi vill hjälpa våra kunder att skapa riktigt bra PR genom att kombinera mänsklig kunskap med kraften i AI. När vi lanserade betaversionen och såg hur mycket användarna älskade den, ville vi göra den tillgänglig för alla. Och det är lätt att förstå varför folk uppskattar verktyget – varenda en av de kunder som testat den hittills har fått sina nyheter upplockade av media, säger Louise Barnekow, CEO på Mynewsdesk.

Den nya produkten, som går under namnet “AI generated drafts”, gör det möjligt för användaren att skapa ett pressmeddelande på bara ett par minuter genom att helt enkelt skriva in vad pressmeddelandet ska handla om. Verktyget är baserat på teknologi från Open AI. Skillnaden jämfört med många andra AI-lösningar för text på marknaden är att Mynewsdesk valt att erbjuda mallar för olika teman, baserat på vilka ämnen som är vanligast förekommande i pressmeddelanden. Enligt Sara Manding Holm, CPO på Mynewsdesk, är syftet att hjälpa människor att få mer tid över till att vara kreativa och kunna jobba mer med sin PR.

– Vi ser en enorm potential i AI, och vi vill göra den nya teknologin tillgänglig för fler. Därför har vi byggt in kraften från AI där våra kunder redan arbetar med sin PR, i nyhetsrummet. Nu kan de skapa, publicera, distribuera och analysera sin kommunikation på ett ännu smartare och effektivare sätt, säger Sara Manding Holm.

AI finns överallt på Mynewsdesks plattform, bland annat i verktyg för målgruppsanpassning och distribution, och har gjort det i flera år nu. Att använda generativ AI för att skapa innehåll är ett naturligt steg i en bredare satsning på AI, där Mynewsdesk implementerar AI i samtliga delar av sin tjänst. I slutändan handlar det om att hjälpa användarna att bli ännu mer produktiva, och att få en större effekt av sin PR. Och det här är bara början. Mynewsdesk planerar redan ytterligare lanseringar av produkter som bygger på AI, säger Louise Barnekow.

– Från vårt perspektiv är AI här för att stanna. Folk kommer att hitta nya sätt att använda AI i sitt dagliga arbete, och jag är övertygad om att det kommer att vara otroligt hjälpsamt för väldigt många, och hjälpa folk att bli produktivare och att få mer tid över till att jobba kreativt med PR- och kommunikation. Jag längtar efter att få visa folk vad vi jobbar på, och kan i dagsläget säga såhär mycket – framtiden för PR är spännande! Det finns inga gränser för vad vi kan uppnå när vi kombinerar ny teknologi med mänsklig kunskap och erfarenhet, avslutar Louise Barnekow.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

Läs mer på Mynewsdesk

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se