Gå direkt till innehåll
Du + AI = PR

Blogginlägg -

Du + AI = PR

Känner du dig lite vilse när det kommer till AI? Du är inte ensam. Många har frågor om AI och framtiden kan verka osäker. Medierna pratar om de jobb som AI kommer att ta över, samtidigt som AI fortfarande kan kännas avlägset när det kommer till ditt dagliga arbete. Vår syn på framtiden när det kommer till AI inom PR & kommunikation är att det kommer att vara ett samarbete mellan människa och maskin.

Vissa uppgifter är bättre lämpade för maskiner, medan andra uppgifter kräver din mänskliga expertis. Så – vem gör vad? Här är en uppdelning av hur du och AI kan arbeta tillsammans inom PR- och kommunikation:

AI hjälper dig med idégenerering och skrivande

AI kan hjälpa dig med förslag på idéer om vad du ska skriva om genom att presentera olika aspekter från vad som händer i ditt företag och omvärlden. Genom att bara ge några ord som input kan AIn ge dig ett utkast till en text, och anpassa tonen till din tidigare kommunikation.

Hitta rätt målgrupp med AI

Att hitta rätt journalister och andra mottagare för dina nyheter är en kritisk del av PR- och kommunikationsarbetet. Med AI kan denna tidskrävande process förenklas. AI hittar enkelt relevanta journalister och andra mottagare åt dig genom att analysera din text och matcha den med annat innehåll på internet. När AIn hittar en matchning letar den upp vem som skrivit artikeln och inkluderar den journalisten i ditt nästa utskick. Du behöver inte längre Googla journalister och spendera timmar på manuellt arbete för att skapa kontaktlistor.

Publicera och analysera din medierapportering

Efter att du publicerat en nyhet är det viktigt att sammanställa och analysera resultatet. Här kan AI vara en stor hjälp. När nyheten är publicerad i ditt nyhetsrum hittar vår AI automatiskt de artiklar som skrivits om dig och sammanställer dem till en lättläst rapport. Du granskar och redigerar sedan rapporten innan du presenterar den för dina kollegor och chefer. Med AI-assisterad analys kan du hålla koll på medierapporteringen och fatta datadrivna beslut för din PR- och kommunikationsstrategi.

Vad ska du fokusera på istället?

Fokusera på det du är bättre på än AI:n! Som till exempel att bygga strategier och planer för ökad varumärkeskännedom. Din kunskap om företaget, medielandskapet, omvärlden och din kreativitet använder du för att se till att ditt material är trovärdigt och har ett nyhetsvärde. Lägg också tid på att bygga och utöka ditt nätverk och skapa relationer med olika medier och journalister. Personliga relationer kommer att bli allt viktigare. Och till sist: njut av att du får mer gjort på jobbet och förhoppningsvis också ett bättre utfall.

På Mynewsdesk har vi legat i framkant med ny teknik ända sedan 2003 och vi har arbetat med AI sedan 2017. Vårt mål är att hjälpa dig lyckas i ditt arbete och att guida dig genom ny teknik så att du kan utmärka dig i ditt jobb när du presenterar resultaten av ditt PR- och kommunikationsarbete.

I och med lansering av ChatGPT ser vi en enorm ökning av användandet och tjänster av AI inom PR, kommunikation och marknad. Jag ser fram emot att fortsätta hålla er uppdaterade inom området.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se