Gå direkt till innehåll
Den nya produkten Content AI bygger på tekniken från Open AI, och är en del av en större satsning på AI som Mynewsdesk gör just nu.
Den nya produkten Content AI bygger på tekniken från Open AI, och är en del av en större satsning på AI som Mynewsdesk gör just nu.

Pressmeddelande -

Mynewsdesk bygger in AI i sitt verktyg

Mynewsdesk, den svenska helhetslösningen för PR och kommunikation, lanserar nu Content AI – en tjänst som ska förenkla och automatisera processen för att skapa kvalitativt innehåll. Den nya produkten bygger på tekniken från Open AI, och är en del av en större satsning på AI som Mynewsdesk gör just nu.

Redan nu erbjuder Mynewsdesk “Content AI” till ett par beta-kunder. Planen är att rulla ut den nya produkten på bred front inom kort. Syftet med satsningen är att Mynewsdesks kunder snabbare och enklare ska kunna skapa kvalitativt innehåll, så som till exempel pressmeddelanden. Med hjälp av den nya produkten, som bygger på GPT-3 som fått mycket uppmärksamhet på sistone, kommer kunder direkt i Mynewsdesks verktyg automatiskt kunna generera utkast till nya pressmeddelanden, blogginlägg eller artiklar, vilket sparar både tid och pengar.

– Vi utvecklar hela tiden vår produkt för att göra våra kunders arbete effektivare, och när vi nu ser de stora fördelar som kommer med autogenererad text så var det naturligt för oss att implementera tekniken i vår plattform. Detta är fortfarande en Beta, och vi kommer att utveckla den nya produkten löpande, allteftersom vi lär oss mer om hur våra kunder använder den nya tekniken, säger Sara Manding Holm, Chief Product Officer på Mynewsdesk.

Mynewsdesk har identifierat de vanligaste typerna av pressmeddelanden som företagen skickar ut och skapat mallar för dem. På så vis skiljer sig Mynewsdesks nya produkt från gränssnittet i ChatGPT, eftersom att Mynewsdesk redan skapat mallar för vilken typ av innehåll kunden kan skapa. Användaren fyller i viss data och den nya tjänsten skapar med hjälp av AI ett textutkast som kommunikatören kan använda som utgångspunkt för sitt eget skrivande alternativt generera igen för ett nytt utkast.

– Vi har använt AI på olika sätt i vår plattform under lång tid. Att vi nu använder tekniken för att hjälpa våra kunder att skapa innehåll ligger i linje med en långsiktig satsning som vi gör på AI. Jag, personligen, är övertygad om att AI kommer att hjälpa kommunikatörer framöver på en mängd sätt, och jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta skapa och erbjuda bättre och smartare lösningar för innehållsskapande och distribution, säger Louise Barnekow, CEO på Mynewsdesk.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

Läs mer på Mynewsdesk

Kontakter

Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se