Gå direkt till innehåll
Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Pressmeddelande -

Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Under våren har Mynewsdesk löpande lanserat nya AI-lösningar som underlättar vardagen för de som arbetar med PR och kommunikation. Hittills har lösningarna fungerat så att användaren själv ber AI:n om hjälp. Idag lanserar Mynewsdesk en tjänst där AI:n istället proaktivt föreslår idéer till innehåll och PR-aktiviteter.

Mynewsdesk beskriver den nya produkten som en idé-generator. Baserat på händelser i omvärlden, branschtrender och vad en organisation eller ett företag själva pratat om på sistone presenterar AI:n proaktivt, och automatiskt, skräddarsydda idéer som är relevanta för användaren att kommunicera kring. När användaren valt ut vilken idé den vill använda sig av genererar AI:n sedan hela texten. Det här är ett jättekliv framåt när det kommer till att skapa AI-baserade lösningar för kommunikatörer, och en del i Mynewsdesks pågående arbete med att bygga in AI i hela sin produkt, säger Sara Manding Holm, CPO på Mynewsdesk.

– Vi vill implementera AI i vår produkt på ett sätt som faktiskt gör skillnad för dem som använder den, och det gör vi verkligen med vår nya produkt. Att AI:n själv föreslår idéer, baserade på användarens omvärld och bransch, tror vi kommer vara otroligt hjälpsamt för väldigt många kommunikatörer där ute.

Att arbeta proaktivt med PR och att komma på nya idéer kring vad man ska prata om, och på vilket sätt, är någonting som tar mycket tid. Ofta blir PR-arbetet lidande på grund av tids- eller resursbrist. Det är bakgrunden till att Mynewsdesk lanserar en produkt som inte bygger på att användaren själv ber om hjälp, utan får hjälp som den kanske inte ens visste att den behövde.

– Vår nya produkt är en naturlig utveckling för oss, som överensstämmer med det som har varit vårt uppdrag ända sedan Mynewsdesk grundades. Med en proaktiv AI, som hjälper användaren på traven, gör vi vardagen för kommunikatörer effektivare och smartare. Den här produkten handlar ju om det som är kärnan i hela vår vision, nämligen att hjälpa kommunikatörer och organisationer att nå ut med sina budskap, och att skapa kommunikation som gör skillnad, säger Louise Barnekow, CEO på Mynewsdesk.

Så fungerar den nya tjänsten

1. Analys: AI:n läser av din domän och analyserar vad du tidigare skrivit om.

2. Förslag: Baserat på ditt innehåll samt trender och händelser inom din bransch så skickas 5 nyhetsidéer till din inkorg antingen veckovis eller månadsvis.

3. Vinklar: AI:n hittar olika vinklar och kan presentera både säkra kort och mer vågade alternativ.

4. Produktion: Välj din favoritidé och låt AI:n skapa ett första utkast med enbart ett klick. Med hjälp av AI:n justerar du sedan din text tills den är färdig och redo att publiceras. Den nya produkten går ut på att människa och AI samarbetar, och det är alltid kommunikatören som i slutändan är ansvarig för det som publiceras.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

  Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

  Läs mer på Mynewsdesk

  Kontakter

  Adam Karseland

  Adam Karseland

  Presskontakt Press contact 079-075 64 25

  Relaterat innehåll

  Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

  Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

  Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

  Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

  Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se