Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar, rapporter

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Mynewsdesk har genomfört en omfattande genomgång av hur svensk medias rapportering om artificiell intelligens (AI) sett ut under de senaste sex månaderna. Med hjälp av AI-driven analys har ett team på Mynewsdesk gått igenom 33,135 artiklar för att ta reda på hur just AI framställs när det gäller dess möjliga inverkan på samhället, etiska frågor, arbetsmarknad, hälsovård, utbildning och ekonomi.

Ny rapport: En osäker omvärld ställer stora krav på de som arbetar med PR och kommunikation

Ny rapport: En osäker omvärld ställer stora krav på de som arbetar med PR och kommunikation

Kraven på tydlig kommunikation ökar när omvärlden blir osäker. Enligt en ny rapport från Mynewsdesk, i vilken 450 kommunikatörer intervjuats, framgår bland annat att hela 63 procent upplever att PR och kommunikation blivit viktigare i deras organisationer till följd av de senaste händelserna i omvärlden, som till exempel kriget i Ukraina, inflationen och pandemin.

Louise Barnekow, VD på Mynewsdesk.

Mynewsdesk mäter känslor i nyheter om svensk politik med hjälp av AI

Det är valår, och det rapporteras dagligen om såväl partier som om enskilda politiker. Inför valet har Mynewsdesk, ett svenskt företag som är specialiserade på omvärldsbevakning, med hjälp av AI tagit reda på vilka känslor som gömmer sig i nyhetsrapporteringen om svensk politik, de svenska partierna och partiledarna.

Så kommer PR- och kommunikationsbranschen att utvecklas enligt experterna

Så kommer PR- och kommunikationsbranschen att utvecklas enligt experterna

I rapporten, State of Nordic PR and communication, delar PR- och kommunikationsexperter med sig av sin syn på hur branschen kommer att utvecklas 2022 och framåt. Trender på marknaden och nya krav på kunskaper och färdigheter kommer att förändra spelplanen, både idag och i framtiden. Samtidigt som PR- och kommunikationsproffs aldrig har haft så stor möjlighet att skapa förändring.

​5 kommunikationskanaler som journalister föredrar

​5 kommunikationskanaler som journalister föredrar

Pressmeddelandet såg ljuset för första gången för 110 år sedan då det levererade nyheten om ett urspårat tåg i Atlantic City. Ända sedan dess så har det varit ett viktigt verktyg för PR-proffs i deras arbete att sprida nyheter. Enligt vissa belackare så har det konkurrenskraftiga och digitala klimatet nu sett till att det nu är pressmeddelandet som har spårat ur.

Vi vet vilka dina kommunikationsutmaningar är

Vi vet vilka dina kommunikationsutmaningar är

Det är utmanande att vara kommunikatör. Du slåss om tighta budgetar, tidsbrist och inte minst mot alla andra som, precis som du, försöker få ut sitt budskap till fler människor. Du måste helt enkelt veta mer och göra mer än någonsin tidigare. Snart släpper vi vår rapport om kommunikatörens utmaningar, men redan nu avslöjar vi några av våra slutsatser.

Hur kan Influencer Relations ta ditt varumärke till nästa nivå?

Hur kan Influencer Relations ta ditt varumärke till nästa nivå?

Influencers är ingenting nytt - kändisar, respekterade analytiker och journalister har alltid haft lojala anhängare och varumärken marknadsför sina produkter med sitt nätverk av influencers. Genom den ökade användningen av sociala medier det senaste åren har förmågan att nå just denna grupp ökat.

 #WeArePR: Paul Sonkamble om politik i PR

#WeArePR: Paul Sonkamble om politik i PR

Del tre i vår serie, #WeArePR, där vi intervjuar Paul Sonkamle. I den här delen får vi ta del av hur politiker tagit efter och lärt sig från den moderna marknadsföraren.

#WeArePR - Vi vill skapa en bild av den moderna kommunikatören

#WeArePR - Vi vill skapa en bild av den moderna kommunikatören

Vi tyckte att det var dags att gå ut och börja bygga en bild av branschen som reflekterar skillnaden och variationen på ett annorlunda sätt. Så vi bestämde oss för att intervjua personer, en och en, som arbetar inom kommunikation för att få inblick i deras erfarenheter och råd. Tillsammans skapar vi #WeArePR

MyNewsdesk Sveriges 4:e bästa nyhetssajt

I samband med IDG's tävling Sveriges 100 bästa sajer så blev MyNewsdesk utsedd till 4:e bästa nyhetstjänsten efter DN, Aftonbladet och SvD.

Ökad publicitet när journalister själva väljer pressinformation

Det stora flödet av helt ointressant pressinformation som skickas till journalister har blivit ett problem för dem. Det visar en ny undersökning* genomförd av Newsdesk. Undersökningen visar också att såväl nyttan samt användningen av pressinformationen ökar markant när journalisterna själva får välja vilken pressinformation de får.

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se