Gå direkt till innehåll
 #WeArePR: Paul Sonkamble om musik, marknadsföring och teknologi

Blogginlägg -

#WeArePR: Paul Sonkamble om musik, marknadsföring och teknologi

Först ut i vår serie, #WeArePR, har vi den stora äran att presentera Paul Sonkamle. I de första delen får vi följa med på hans resa innehållande erfarenheter, råd och inspiration.

Först och främst, berätta vem du och din relation till PR-världen?

Jag är Paul Sonkamble, jobbar här i Stockholm. När jag flyttade till Stockholm 2007 var det Murray Chalmers (tidigare PR-chef på Parlophone) som hjälpte mig att få ett jobb på EMI.

Jag var med och grundade ett skivbolag förra sommaren, House Music with Love, som drevs av en musikblogg faktist. Jag har nu startat ett nytt företag som heter  Deerlily, som är ett management bolag med ambitionen att framöver driva förlagsverksamhet.

Vem har inspirerat dig eller varit till hjälp när vi pratar om PR utmaningar?

När det gäller PR och marknadsföring har det varit att försöka konsumera och absorbera och sedan lära sig så mycket som möjligt från vad du ser fungerar bra. Så det är “läs så mycket du kan, följ bloggar och titta på de mest lyckade casen".

Vi är inte rädda att testa saker för att sedan eventuellt misslyckas. Det är viktigt för oss, speciellt nu när vi är självständiga - vi är extremt snabbrörliga. Vi kan testa saker och misslyckas och sedan byta riktning 90 grader.

Vilka PR misstag kommer du bäst ihåg och hur har de hjälpt dig att utvecklas?

Jag uppdaterade en stor artists Facebook-sida med helt nya pressbilder när bandet inte hade gjort något på 5 år och plötsligt började alla fråga: “Varför tar de helt nya bilder?” Det var före offentliggörandet av en turné och en helt ny skiva…

Vad som verkligen fick mig att tänka till var något som EMI ville att skivbolaget skulle göra efter år 2009. De gjorde en fantastisk undersökning om konsumentinsikt med över en miljon intervjuer vilket skapade både kvalitativ och kvantitativ data.

Jag tror att vi då förstod att vi fortsätter göra bra saker, speciellt i den kreativa branschen, där mycket information kan hämtas med data, men där branschen inte är data-driven. Många marknadsförare skulle inte hålla med, men inom musik är det ofta fråga om känsla kopplat till det vi gör. Så, data kan hålla dig informerad och hjälpa dig med vägledning men du ska inte drivas av det.

Hur tycker du att PR har förändrats under din karriär?

Jag tror att den mest självklara är tillväxten och förekomsten av sociala medier. Tidigare spenderade vi mycket tid för att skapa nyheter och texter för att sedan förmedla det till en så stor grupp som möjligt.

Nu måste vi skapa konversationer. Vi använder oss av konversations baserad marknadsföring, där det inte bara finns en historia som "pushas" ut. Du måste istället ha tusentals olika interaktioner med dina kunder.

Hur tror du att PR kommer att utvecklas här näst?

En av hjältarna inom marknadsföring, är för mig flygbolagen, och de bonusprogram som flygbolagen skapat. De har gjort detta sedan 60-talet, flygmil har alltid funnits. Men jag tror att det systemet är otroligt relevant idag, när vi går från en transaktions baserad värld, särskilt inom musik, till en konsumtionsbaserad värld.

Så, hur uppmuntrar vi konsumtion? och hur kollar vi på dem som gjort det exemplariskt? Air Canada’s bonusprogram var så lyckat att de delat upp den delen till ett annat bolag. Jag satt en hel dag med de som driver SAS EuroBonus för att undersöka hur vi skulle kunna applicera någon av idéerna på marknadsföring inom musik.

Jag tror att framtiden inom marknadsföring ligger i att knyta sig an bättre till människors psykologi och använda sig mer av “gamification of marketing”. När någon som är betydligt mycket smartare än vad jag är kommer på hur vi kan göra det, kommer vi kunna skapa konversations baserade marknadsföringstekniker istället för att fortsätta med gammalmodiga tekniker.

Jag är också intresserad av hur marknadsförare använder datahantering, dock inte alltid på bästa sätt. Det finns en historia om en pappa i USA som fick reda på att hans dotter var gravid genom de kuponger som skickades till huset där de bodde. Jag tycker Amazon är oslagbar i relationsmarknadsföring men det finns en fin balans mellan att vara skicklig och creepy.

Vad skulle du säga är de största PR utmaningarna för tillfället?

Jag tror, internt, för musik, så är vi i en tid där allt beror på uppmärksamhet, så vi konkurrerar om tid. Det finns en bok som heter The Paradox of Choice" som är skriven av den amerikanska psykologen Barry Schwartz som säger att när du har oändligt många val, så gör du en av två möjliga saker. Antingen gör du som du alltid gjort, eller så gör du ingenting alls. Vi försöker därför promota ny musik och nya artister. Hur får vi då din uppmärksamhet? Det är en riktig utmaning.

Vad tror du har blivit lättare under din PR karriär?

Vem som helst, med ett kreditkort, kan idag skapa en väldigt detaljerad och inriktad kampanj på Facebook och få resultat. Vi når en publik med hjälp av några kriterier, historiskt sett var det en byrå som gjorde detta. 

Mina erfarenheter har varit krav baserade och verktyg som Facebook, Google och Bandcamp har underlättat det. Jag hade inte haft möjligheten att göra någon av dessa saker om det inte hade varit för de tekniska lösningar som tillåter det.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar med PR idag?

Anamma ny teknik och var flexibel. Var så snabbrörlig som du bara kan vara och var öppen för förändring. Var inte för strikt i ditt arbetssätt. Du måste vara steget före men även vara beredd att reagera till hur marknaden kommer att förändras över tid. Var villig att forma din kampanj och budskap i förhållande till marknaden.

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se