Gå direkt till innehåll
 #WeArePR: Paul Sonkamble om politik i PR

Blogginlägg -

#WeArePR: Paul Sonkamble om politik i PR

Del tre i vår serie, #WeArePR, där vi intervjuar Paul Sonkamle. I den här delen får vi ta del av hur politiker tagit efter och lärt sig från den moderna marknadsföraren.

Hur tycker du att moderna politiker reflekterar eller går emot den moderna marknadsföringen?

Jag tror att politiker lär sig väldigt mycket från den moderna marknadsföringen. Politik och marknadföring är ofta samma sak och med stor sannolikhet är även politikens meddelande skapat av personer som arbetar inom marknads/PR.

De stora USA kampanjerna har skapat jobb till många sociala medie experter, de har byggt appar, skapat Spotifylistor och gjort mer underhållande marknadsföring.

Tror du att att det finns en stor skillnad med hur politiker traditionellt har varit och hur konsumenter är vana att bli talade till från marknadsföring nu för tiden?

Jag tror att politiker har förstått vad marknadsförare också har förstått. De har flyttat sitt fokus från TV-baserad marknadsföring till mer konversation- och relationsmarknadsföring och politiker går fortfarande på gatorna för att möte folket och värva röster. Jag tror att dem har insett att de måste göra mer av denna typ nu mer än någonsin.

Vad har ändrats inom politiken, hur kommer det sig att fler väljer att rösta?

Jag tror att det handlar mycket om förståelsen för hur de ska kommunicera sitt meddelande. De har gjort det mer tillgängligt och mindre stelt. Nu finns det saker på Youtube och politiker väljer att twittra. Internet, med sin bredd, ger människor möjligheten att diskutera olika ämnen och åsikter på ett helt annat sätt än förut. Politik är såklart en av dem, så det är inte konstigt att fler har blivit involverade på ett eller annat sätt.

Tror du att varumärken har blivit mer demokratiska med deras publik också? Lyssnar de genuint på deras kunder nu för tiden?

Det finns varumärken som har deras kundsupport på Facebook och andra sociala medier och människor känner sig då bekräftade på ett eller annat sätt. Vissa varumärken gör det riktigt bra genom att lyssna på deras kunder och försöker hela tiden lära sig från sina kunder.

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se