Gå direkt till innehåll
Så kommer PR- och kommunikationsbranschen att utvecklas enligt experterna

Pressmeddelande -

Så kommer PR- och kommunikationsbranschen att utvecklas enligt experterna

I rapporten, State of Nordic PR and communication, delar PR- och kommunikationsexperter med sig av sin syn på hur branschen kommer att utvecklas 2022 och framåt. Trender på marknaden och nya krav på kunskaper och färdigheter kommer att förändra spelplanen, både idag och i framtiden. 

Samtidigt som PR- och kommunikationsproffs aldrig har haft så stor möjlighet att skapa förändring, både på marknaden och inom den interna organisationen, så finns det flera rädslor och missuppfattningar som håller dem tillbaka från att nå sin fulla potential.

Rapportens fem kapitel grundar sig i kvantitativa undersökningar med över 460 nordiska PR- och kommunikationsexperter och intervjuer med expertutlåtanden om 1.) förändrade yrkesroller 2.) samarbete mellan team, 3.) content-kaos, 4.) mätning och uppföljning, och 5.) hållbar kommunikation.

– Det är fantastiskt att uppmärksamma de resultat som organisationer kan uppnå genom PR och kommunikation, men det är tydligt att många yrkesverksamma idag handskas med ökad arbetsbelastning och har ett behov av det dagliga stöd som tex vår PR-plattform erbjuder. När vi tog fram rapporten var det viktigt för oss att erbjuda praktiska råd från de experter som deltagit på hur yrkesverksamma kan hantera de problem som rapporten tar upp, och på så sätt utveckla sin verksamhet, säger Lotta Laurin, Chief Marketing Officer, Mynewsdesk.

    Branschens största rädslor: Greenwashing och mätning

    Rapporten avslöjar en allmän rädsla och feluppfattning om två viktiga områden: att mäta sina insatser och att kommunicera om miljömässig och social hållbarhet.

    Av deltagarna i rapporten uppgav 54 % att de var oroliga att detaljerad mätning skulle avslöja att deras arbete inte levererade tillräckligt bra resultat. 64 % av deltagarna uppgav att det var viktigare att fokusera på företagets vision än på mätning. För att tackla de feluppfattningar och rädslor som råder i branschen ser experter ett stort behov att etablera en kultur som uppmuntrar och förtydligar värdet av att mäta en organisations kommunikationsinsatser.

    Att kommunicera kring hållbarhetsfrågor var ett annat orosmoment för 23 % av de tillfrågade i rapporten, där rädslan för att bli anklagad för greenwashing var det största hindret. Experterna i rapporten menar att ärlighet och transparens inte bara är ett ökat krav från kunder idag, utan att det också är den bästa strategin för att uppmuntra företag att prata hållbarhet.

    – Det är otroligt viktigt att lyfta fram de här typen av rädslor och feluppfattningar om vi vill uppnå den fulla potential som PR och kommunikation kan resultera i. Jag hoppas att den här rapporten ska inspirera och stärka människor att våga möta de rädslor som håller dem tillbaka i sitt arbete, säger Lotta Laurin, Chief Marketing Officer, Mynewsdesk.

    Ladda ner hela rapporten här.

    Ämnen


    Om Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

    Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Med vår användarvänliga PR-plattform förenklar vi publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser.

    Läs mer på www.mynewsdesk.com/se

    Kontakter

    Lotta Laurin

    Lotta Laurin

    Chief Marketing Officer +46 (0)72-717 65 35

    Relaterat innehåll

    Relaterade event

    Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

    Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

    Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

    Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

    Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se