Gå direkt till innehåll
Möt jurymedlemmen Tale Olivia Henningsen: “PR tilltalar mig eftersom det ger oss möjlighet att nå ut till så många människor”

Blogginlägg -

Möt jurymedlemmen Tale Olivia Henningsen: “PR tilltalar mig eftersom det ger oss möjlighet att nå ut till så många människor”

Tale Olivia Henningsen började arbeta med PR- och kommunikation efter en lång karriär inom inredningsarkitektur och färgdesign. Hennes tidigare kunskaper gjorde att hon passade perfekt som Creative Leader på den norska färgbutiken Fargerike, där hon har arbetat med PR- och kommunikation i åtta år.

Med Tale i spetsen fick Fargerike utmärkelsen "Årets nyhetsredaktion i Norge" i Nordic PR Awards 2022, vilket visar att man inte behöver en lång utbildning inom PR- och kommunikation för att göra det rätt och bra.

Min bakgrund är inte direkt relaterad till PR, kommunikation eller marknadsföring, men inredningsarkitektur och design kan också handla om att berätta en historia och om ett tema, och på många sätt är det precis vad man gör med PR- och kommunikation, säger Tale.

Motiveringen från 2022 års jury i Nordic PR Awards uppmärksammar just det och tar upp att Fargerike skapar tilltalande och intressanta berättelser samtidigt som de kan hålla sig top-of-mind med frekvent och välproducerat innehåll.

– Att skapa bra och korrekt innehåll är en av de saker jag tycker är utmanande, men också väldigt intressant när det gäller PR- och kommunikation. Vi har till exempel lärt oss att vår PR- och kommunikation passar bra i bloggformat, säger Tale.

– För mig och Fargerike är trender ett viktigt nyckelord och det är också en av mina styrkor i den här branschen. Att ha koll på vad våra kunder gillar att läsa och ligga steget före.

Tale har ett stort intresse för inredning. Att skapa bra miljöer att leva i och förmedla detta till publiken genom PR- och kommunikation.

– Att utbilda och ge våra kunder verktyg som de själva kan använda är viktigt, och genom rätt och bra kommunikation kan vi göra det, förklarar Tale.

– Det är också därför PR- och kommunikation tilltalar mig. Det ger oss möjlighet och förmåga att nå ut till så många människor och målgrupper via olika kanaler.

När det gäller att vara med som jury i årets Nordic PR Awards som en av de tidigare vinnarna, är Tale hedrad över att vara en del av expertpanelen och ser fram emot att ta en närmare titt på nomineringarna som kommer in.

– Kategorin "Bästa innovativa kommunikation" är nog den som jag ser mest fram emot eftersom den skildrar hur vi pressas ut ur vår bekvämlighetszon, säger Tale innan hon avslutar:

– Jag hoppas att vi får in många nomineringar och jag uppmuntrar verkligen alla att nominera – oavsett om det gäller sin egen avdelning eller kampanj, eller någon annans. Det är viktigt eftersom Nordic PR Awards gör oss mer medvetna om vad vi producerar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor

Relaterat innehåll

Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Jesper Andersen har haft ett intresse för konsten att argumentera sedan han studerade retorik på universitetet, och när han vid ett senare tillfälle fick ett extrajobb på en PR-byrå så klickade det. Idag är han en internationell huvudtalare och rådgivare som specialiserar sig inom mätning och utvärdering av kommunikation.

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se