Gå direkt till innehåll
Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Blogginlägg -

Möt Jesper Andersen, jurymedlem i PR Awards: “Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den.”

Jesper Andersen har haft ett intresse för konsten att argumentera sedan han studerade retorik på universitetet, och när han vid ett senare tillfälle fick ett extrajobb på en PR-byrå så klickade det. Idag är han en internationell huvudtalare och rådgivare som specialiserar sig inom mätning och utvärdering av kommunikation.

Public Relations, i sin ursprungliga betydelse, är en avgörande del av att upprätthålla goda relationer mellan en organisation och dess intressenter. Tyvärr tror många yrkesverksamma idag att PR står för ”pressrelationer” och missförstår sin roll genom att bara skicka saker till media, säger Jesper.

Med erfarenhet som både PR-konsult och PR-chef på olika företag har Jesper Andersson lärt sig hantverket från utövarens sida, innan han bytte till sitt nuvarande fokus. Idag har han fullt upp med att lära företag och organisationer hur de på ett mätbart sätt skapar affärsnytta genom sin kommunikation.

– Att nå den grundläggande insikten att utan mätning och utvärdering, och att kunna visa ett reellt bidrag till organisationens mål, kommer kommunikation så småningom att bli en irrelevant eftertanke ur ett strategiskt perspektiv. Vi behöver verkligen omfamna att ta ansvar för de resultat vi skapar – eller misslyckas med att skapa, säger Jesper och poängterar att detta kommer att vara avgörande när vi tittar på framtidens PR och kommunikation.

– Jag tror att vi har flera viktiga utvecklingsområden framför oss, och ett av dem är självklart att komma till rätta med vad AI kommer att betyda för vårt yrke, tillägger han.

Jespers intresse och förståelse för mätning märks särskilt genom hans medlemskap i AMEC – the International Association for the Measurement and Evaluation of Communication – en förening vars ambition är att definiera och utveckla branschstandarden för att mäta kommunikation. Det är också ett forum för kommunikationsforskning, omvärldsbevakning och insikter – och en av Jespers största inspirationskällor inom branschen.

– Under de senaste nio åren har jag haft förmånen att få lära mig från några av de främsta i vår bransch genom den här organisationen, något som jag varmt kan rekommendera alla, säger Jesper.

När vi frågar honom om inspiration för nybörjare inom PR- och kommunikationsbranschen är hans råd till alla som är nya i branschen att inte låta sig skrämmas av siffrorna.

– Var inte rädd för siffror. Omfamna data i alla dess former och gör det till en vana att inte bara samla in data utan också utvärdera den när du analyserar din prestation och ditt bidrag till övergripande framgång, förklarar han.

– Jag tror att mätning och utvärdering är avgörande för att visa vilket värde som vi skapar som professionella kommunikatörer, avslutar Jesper.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se