Gå direkt till innehåll
Nordic PR Awards 2022: Viktiga händelser i jurymedlemmarnas karriärer

Blogginlägg -

Nordic PR Awards 2022: Viktiga händelser i jurymedlemmarnas karriärer

Vad har varit en viktig händelse eller vändpunkt i din karriär? Att svara på den här frågan kan få en att känna sig nostalgisk och stolt, eller kanske fungera som en ledstjärna i karriären. Jurymedlemmarna i årets Nordic PR Awards har alla fascinerande historier bakom sig. Vi var nyfikna på att höra vilka avgörande händelser och vändpunkter som gjort att de hamnat där de är i sina karriärer!

När vi ställde frågan om vilka viktiga händelser eller vändpunkter som skett i våra jurymedlemmars karriärer, fick vi en blandad kompott med historier. Här några av svaren:

1.) Att lämna en fast anställning
2.) Att känna sig stöttad av kollegor, och
3.) Att lämna skådespelaryrket (den här gjorde oss väldigt nyfikna!).

Intresserad av att höra bakgrundshistorierna och veta resten av svaren? Läs vidare!

Ingveig, vad har varit en viktig händelse eller vändpunkt i din karriär?

Det finns många. Men att lämna ett fast jobb på NRK var kanske den största vändpunkten. Insikten om att rädsla inte tar dig ingenstans var också en viktig lärdom.

Att vara modig, snäll och att leva utan rädsla är vad jag strävar efter. Jag vill också förbli ständigt öppen för att lära mig nya saker och jag känner mig tacksam för varje ny insikt och lärdom jag får varje dag.

Hanna, vad har varit en viktig händelse eller vändpunkt i din karriär?

I grunden är jag skådespelerska, men jag insåg att jag inte ville jobba när alla andra var lediga. På den tiden hade jag också små barn, så då bestämde jag mig för att börja arbeta med en annan typ av kommunikation istället.

Alexander, vad har varit en viktig händelse eller vändpunkt i din karriär?

Jag började att arbeta på Nykredit Mægler som praktikant samtidigt som jag avslutade min masterexamen. Sedan dess har jag fått mycket förtroende och stöd från kollegor och överordnade - något som stärkte min karriär på Nykredit Mægler och gjorde att jag gick från att vara kommunikationskonsult till PR-chef på bara några år.

David, vad har varit en viktig händelse eller vändpunkt i din karriär?

Förutom att lämna journalistiken och ta steget över till PR skulle jag säga att ha varit med på Kias varumärkesresa var en viktig händelse. Att tillsammans med mina oerhört kreativa kollegor utforma och vässa kommunikationen som en bärande del i den utveckling som Kia gjorde - och att delta i resan från att vara en liten utmanare till att vara ett av Sveriges topp tre bästa bilmärken.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se