Gå direkt till innehåll
Möt jurymedlemmen David Lilja: Om fördelarna med en journalistisk bakgrund och hur fascinerande det är att se effekten av smart PR.

Blogginlägg -

Möt jurymedlemmen David Lilja: Om fördelarna med en journalistisk bakgrund och hur fascinerande det är att se effekten av smart PR.

Det är dags att lära känna den siste medlemmen i vår eminenta jury. Ge en stor applåd för David Lilja! David har en bakgrund inom journalistik, men blev fascinerad av kraft och effekten i smart PR och bestämde sig för att byta karriärväg. Han har arbetat i bilindustrin i snart 10 år och arbetar idag som PR- och kommunikationschef för den koreanska biltillverkaren "Kia" i Sverige.

David är en van användare av Mynewsdesk och har stor kunskap om hur man skapar och bibehåller ett framgångsrikt nyhetsrum. Med en bakgrund inom journalistik har David värdefulla insikter som både distributör och mottagare av nyheter samt hur man bygger förtroende och relation med media och journalister.

Förutom dessa meriter bidrar David med värdefulla insikter och perspektiv inom hållbar kommunikation, som är en ny och viktig del av utmärkelserna i årets Nordic PR Awards. Med erfarenheten av att arbeta inom fordonsindustrin, som så ofta granskas vad gäller bland annat miljöfrågor, har David djup kunskap inom området.

Vi är stolta över att ha honom i juryn för årets Nordic PR Awards och för att lära känna David lite bättre ställde vi några frågor:

Berätta om vem du är och vilken erfarenhet du har inom kommunikationsbranschen.

Jag har en bakgrund som nyhetsjournalist på Sveriges Radio och även som reporter och redaktör på dags/kvällstidningar och magasin som motorjournalist. Sedan snart tio år har jag jobbat med PR och kommunikation i bilbranschen.

Varför bestämde du dig för att arbeta med PR och kommunikation?

Min kritiska nyhetsnäsa och journalistiska nyfikenhet kommer jag nog alltid ha kvar, men steget till PR kändes egentligen inte så svårt. När jag bevakade bilföretagen fick jag också en god inblick i hur de jobbar med PR och kommunikation och hur otroligt effektfullt det kunde vara med bra och smart PR. Det fascinerade mig och jag kände att jag ville utforska det mer.

Min bakgrund är en stor fördel eftersom jag vet hur journalisterna jobbar. Genom att ha en personlig relation med de flesta av de specialiserade och namngivande journalisterna i branschen blir förtroendet för mig större, vilket jag försöker förvalta på bästa sätt med bra service.

Vad anser du vara PR- och kommunikation experters viktigaste kompetenser?

Att vara relevant och modig men även långsiktig.

Vilka är dina tre bästa färdigheter?

För mig handlar det om att ge bra service och bygga förtroende i medierelationer genom att vara just relevant och så transparent som det bara går.

Kia Sweden är en av Mynewsdesk äldsta kunder, vilka fördelar skulle du säga att man får av att använda Mynewsdesk i sitt kommunikationsarbete?

Med hjälp av den funktionalitet som finns i Mynewsdesk har vi kunnat arbeta effektivt med vårt nyhetsrum. Vi har kunnat dra nytta av insikter och data om vad vad som har gått bra samt mindre bra och finslipa detaljer därefter, vilket är ett stort plus. Det har helt enkelt varit ett vinnande koncept för oss för att skapa ett intressant, relevant och trovärdigt nyhetsrum.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se