Gå direkt till innehåll
Ingveig Tveranger är med i juryn för årets PR Award: “När jag inte hittade det perfekta jobbet skapade jag det”

Blogginlägg -

Ingveig Tveranger är med i juryn för årets PR Award: “När jag inte hittade det perfekta jobbet skapade jag det”

Mynewsdesk kan stolt presentera Ingveig Tveranger som en av fem jurymedlemmar i årets Nordic Digital PR Awards. Hennes erfarenhet som PR- och kommunikationsexpert och hennes breda bakgrund gör henne till en perfekt domare i tävlingen! Låt oss lära känna Ingveig och hennes karriär lite bättre.

Hon började arbetslivet som journalist, främst inom radio och TV. Efter 15 år kände hon att det var dags för en förändring. "Jag har alltid vetat att att jag inte skulle vara journalist för evigt", säger hon. Runt 2008 bestämde hon sig för att lämna NRK, Norges public service-kanal för tv och radio, för att bli kommunikationskonsult.

Sedan dess har Ingveig jobbat med att få varumärken att växa genom effektiv och kreativ kommunikation. Hon har varit rådgivare i PR, copywriting, kriskommunikation och medieutbildning åt företag och chefer i mer än tio år. Utöver det har hon också varit kommunikationsansvarig för bygget av det nya universitetssjukhuset i Stavanger. Det går onekligen att påstå att Ingveig Trevanger har gjort sig ett respektabelt namn inom branschen.

Finns det något inom dina specialistområden som du är extra intresserad av?

Jag är en "potatis" som vi säger här i Norge, och kan bidra inom många olika områden. Jag tror att det är viktigt att ha en allmän översikt över branschens status, trender och utveckling.

Varför valde du att jobba med PR och kommunikation?

Jag har alltid vetat att att jag inte skulle vara journalist för evigt. Så jag började leta efter det perfekta jobbet. När jag inte hittade det skapade jag det själv. Det har varit, och är fortfarande, en givande resa full av lärande, tuffa beslut och viktigast av allt; fullt av fantastiska, smarta och skickliga människor att arbeta med och lära sig från.

Vad tycker du är PR- och kommunikationsexperters viktigaste kompetenser?

Att ställa rätt frågor, att förstå sammanhang och att förstå sig på människor är viktigt, och att kunna leverera - att få saker gjorda.

Vilka är dina tre bästa färdigheter?

  1. Att leverera före deadlines. Jag försöker alltid leverera i god tid, det är en av mina bästa lärdomar från att sända radio och TV; att aldrig sluta leverera i tid. Och att alltid tillföra värde till kunders projekt.
  2. Jag försöker att tillföra humor och ödmjukhet i varje arbete. Arbete ska vara roligt och vi blir mer kreativa och får bättre resultat om vi “strösslar lite kul” över det vi gör.
  3. Fråga alltid efter det du vill ha – att inte fråga är 100 procent ett stort misstag.

Vad tycker du är den största fördelen med att använda en PR-plattform för att kommunicera med journalister?

Journalister är upptagna och ständigt under press att leverera. Det finns många sätt att dela idéer och synpunkter med reportrar, en av dem är genom en PR-plattform. Jag tycker att det är mycket användbart, så länge plattformen används för att skapa värde för både journalisterna och avsändarna. När det händer är det en total win-win.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se