Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Här är talarna till Mynewsday 2016

Här är talarna till Mynewsday 2016

För några veckor sedan presenterade vi Fredrik Hallberg och Pixie Sartang som talare till årets Mynewsday. Även om information om övriga talare har funnits på respektive landningssida så kommer här en mer formell introduktion.

​Så kan ditt pressmeddelande bli en nyhet

​Så kan ditt pressmeddelande bli en nyhet

Aktualitet, sensation och konflikt. Vad krävs egentligen för att nyhetsredaktioner ska plocka upp ditt pressmeddelande? Vi delar med oss av fem tips på hur du kan öka dina chanser att synas i media.

#MNDAY: "Inrutade vanor kan göra oss mindre kreativa"

#MNDAY: "Inrutade vanor kan göra oss mindre kreativa"

Med begränsad tid och bristande personalresurser står kommunikatörer inför en stor utmaning att producera både bra och mycket innehåll. Fram tills nu. På Mynewsday kommer Emma Lindgren att prata om hur du kan använda interna resurser, istället för att anlita dyra byråer, för att underlätta ditt arbete.

3 steg för att skapa ett effektivt pressmeddelande

3 steg för att skapa ett effektivt pressmeddelande

För att skriva ett utmärkt pressmeddelande måste man fräscha upp grunderna. Vad är det specifika syftet med detta pressmeddelande? Vem riktar jag mig till? Hur kan jag spinna budskapet för att få mest täckning?

​Fredrik Hallberg och Pixie Sartang till Mynewsday 2016

​Fredrik Hallberg och Pixie Sartang till Mynewsday 2016

Om exakt två månader kickstartar 2016 års Mynewsday i Malmö. Därefter väntar en turné till Göteborg, Stockholm - och Umeå! Nu är biljetterna ute till försäljning och vi kan passa på att presentera några av talarna.

7 steg till att skapa tidlöst innehåll

7 steg till att skapa tidlöst innehåll

​Som innehållsskapare är vi tvungna att spotta ur oss blogginlägg, pressmeddelanden och nyheter för sakens skull, då vi vill ha större räckvidd, fler visningar och mer täckning. Men eftersom volymen av innehåll på nätet ökar så kommer det vara svårare att locka till sig en betydande publik. Låt oss presentera evergreen content.

​Hur du kan fånga läsarna med en gripande introduktion

​Hur du kan fånga läsarna med en gripande introduktion

En vass introduktion och dess förmåga att fånga läsarnas uppmärksamhet är en absolut nödvändighet för dagens kommunikatör. Facebook (och andra sociala nätverk) och dess algoritm gör det svårare för företag att nå ut med sitt budskap i följarnas nyhetsflöden. Detta har resulterat i överflöd av memes och en stor portion frustration bland kollegor.

Journalistens 5 tips för att skriva intressant till journalister

Journalistens 5 tips för att skriva intressant till journalister

​Katrine Barslev jobbar som Marknadschef för Mynewsdesk i Danmark. Med en gedigen bakgrund som journalist känner hon till de frustrationer som kan uppstå när ett pressmeddelande dimper ner i inkorgen. I detta blogginlägg delar hon med sig av några tips för att du ska få ökad förståelse hur du kan skriva till journalister.

4 sätt att använda innehåll för ökad lojalitet

4 sätt att använda innehåll för ökad lojalitet

“Varför ska jag skapa så mycket innehåll?” är en fråga som många kommunikatörer ställer sig. Förutom att öka varumärkeskännedomen genom pressmeddelanden så finns det ett antal anledningar, till exempel i retention-syfte. Vi går igenom hur ditt innehåll kan konvertera användare till ambassadörer och lojala kunder.

Mynewsdesk listar sommarens hetaste läsning

Räckvidd, storytelling och trender inom journalistiken. Det var bara några av de få saker som vi på Mynewsdesk har fokuserat på under första halvåret av 2016. Lagom till sommarledigheten listar vi några av de mest intressanta artiklarna.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se