Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Ny undersökning – så rapporterar svenska medier om AI

Mynewsdesk har genomfört en omfattande genomgång av hur svensk medias rapportering om artificiell intelligens (AI) sett ut under de senaste sex månaderna. Med hjälp av AI-driven analys har ett team på Mynewsdesk gått igenom 33,135 artiklar för att ta reda på hur just AI framställs när det gäller dess möjliga inverkan på samhället, etiska frågor, arbetsmarknad, hälsovård, utbildning och ekonomi.

Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk & Daniel Jonsson, Chief Strategy Officer Mynewsdesk

Mynewsdesk lanserar “Lunar Analysis” för att optimera kundernas PR-arbete

Mynewsdesk tar ytterligare ett djärvt steg när det kommer till affärsområdet media intelligence genom att kombinera artificiell intelligens och astrologi. Denna funktion är den första i sitt slag inom PR- och kommunikationsbranschen och är utformad för att stärka företag genom att anpassa deras kommunikationsstrategier efter måncykeln.

State of Nordic PR and Communication 2024

Ny rapport: så upplever kommunikatörer sin yrkesroll 2024

En ny rapport från Mynewsdesk visar att kommunikatörer i Norden upplever ökade krav och komplexitet i sina yrkesroller, vilket leder till att över hälften överväger att byta karriär. Samtidigt betonas vikten av kommunikation och behovet av kommunikatörers mer centrala och aktiva roll.

Här är vinnarna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Här är vinnarna i årets upplaga av Nordic PR Awards

I över ett decennium har Mynewsdesk arrangerat Nordic PR Awards för att hylla organisationer som har lyckats med sitt PR-arbete under det senaste året. Igår, under den årliga galan på Nordic Light Hotel, tillkännagavs årets vinnare.

Charlotte Eriksson, CCO Mynewsdesk

Mynewsdesk satsar på expansion - tar in ny CCO

Mynewsdesk satsar på expansion, och tar in Charlotte Eriksson som ny Chief Commercial Officer (CCO). Med sin långa erfarenhet av företagsexpansion ska hon bidra till att stärka Mynewsdesks tillväxt och etablera företaget på nya marknader utanför Norden. – Som företag befinner vi oss i ett spännande läge just nu och med rätt initiativ är jag övertygad om att vi kommer att ta stora steg under de ko

Här är finalisterna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Här är finalisterna i årets upplaga av Nordic PR Awards

Mängder av nomineringar har kommit in, och nu är det dags att utse vinnarna i årets stora PR-tävling. Mynewsdesk är glada att kunna tillkännage de som står som finalister i de fem olika kategorierna i årets tävling, och har en chans att kamma hem ett pris på årets gala.

Ingrid Ødegaard, styrelsemedlem Mynewsdesk

Ingrid Ødegaard till Mynewsdesks styrelse

Mynewsdesk är stolta över att kunna tillkännage att Ingrid Ødegaard tar plats i bolagets styrelse. Med en imponerande karriär inom media och tech, kommer Ødegaard in med en unik kombination av insikter och visioner.

Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Ny AI-lösning hjälper kommunikatörer att komma på idéer

Under våren har Mynewsdesk löpande lanserat nya AI-lösningar som underlättar vardagen för de som arbetar med PR och kommunikation. Hittills har lösningarna fungerat så att användaren själv ber AI:n om hjälp. Idag lanserar Mynewsdesk en tjänst där AI:n istället proaktivt föreslår idéer till innehåll och PR-aktiviteter.

Daniel Jonsson, Chief Analytics & Strategy Officer, Mynewsdesk

Mynewsdesks förhållningssätt till pålitlig och etisk AI

På Mynewsdesk tror vi på kraften i AI. Men, vi vet också att användandet av AI kommer med ett stort ansvar. Därför vill vi dela med oss av vårt förhållningssätt till AI och hur vi ser till att våra AI-lösningar är pålitliga, etiska och till fördel för alla inblandade. Här nedanför finner du sju principer som vi strävar efter att leva upp till när vi arbetar med AI.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se