Gå direkt till innehåll
Mynewsdesk satsar på internationell marknadsföring i sociala medier

Nyhet -

Mynewsdesk satsar på internationell marknadsföring i sociala medier

Mynewsdesk förstärker sitt internationella marknadsföringsarbete i digitala och sociala medier. Företaget växer globalt. Nu anställs lokala communityassistenter i flera länder.   

Mynewsdesk har under det senaste året tagit klivet ut på den internationella marknaden med verksamhet i Finland, Norge, Danmark, Storbritannien och Singapore. Nu förstärker företaget sin digitala marknadskommunikation på de utländska marknaderna, genom rekrytering av lokala communityassistenter.

– Den sociala webben är global men olika marknader har kommit olika långt i användandet av sociala medier. Det finns även skillnader i hur man ser på och bedriver PR. Därför är det viktigt att vårt marknadsarbete bedrivs på plats, utifrån lokala förutsättningar och på lokalt språk, då lär vi oss mest. Det viktigaste för mig är att vi tänker människor och genuint engagemang snarare än kanaler och vidd, säger Pernilla Åström, Community Manager på Mynewsdesk.

De nya communityassistenterna kommer att ha goda kunskaper om sociala medier på sin lokala marknad. De första rekryteringarna kommer att ske till Mynewsdesks kontor i Finland, Norge och Danmark. Därefter kommer tjänsterna att inrättas även i Storbritannien och Singapore.

­­– Mynewsdesk är ett företag som lever som det lär. Samtidigt som vi hjälper andra företag att nå ut med sin digitala marknadskommunikation ligger vårt eget PR- och marknadsarbete på webben i framkant, säger Charlotte Ulvros, marknadschef på Mynewsdesk.

Assistenterna kommer att arbeta under företagets centrala marknadsavdelning som är belägen på Mynewsdesks huvudkontor i Stockholm. De får ansvar för att Mynewsdesks lokala PR-material finns tillgängligt på sociala medieplattformar som Facebook och Twitter. Ett viktigt uppdrag är även att knyta kontakter på den sociala webben genom att bygga nätverk och skapa engagemang.

– Vi vill ha en aktiv kommunikation med viktiga aktörer på varje lokal marknad, både med kunder och andra individer som har stort inflytande över vår målgrupp. Vi vill nå ut med information, samtidigt som vi får möjlighet att lyssna på marknaden och tillägna oss ny kunskap som kan leda till idéer och uppslag inför framtiden, säger Charlotte Ulvros.  

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se