Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mynewsdesk har blivit en nordisk framgångssaga – nu väntar England och Asien

Mynewsdesk har under 2010 ökat sin omsättning från 30 MSEK till över 50 MSEK och redovisar samtidigt en vinst på 4 miljoner kronor. Det är en stark tillväxt på den svenska hemmamarknaden samt etableringen i Norge och Danmark som har lett till tillväxten.






– Vår tillväxt har legat på höga nivåer sedan starten. 70-95 procent omsättningsökning årligen är givetvis stärkande för oss som organisation men också tillfredsställande för våra ägare, säger Peter Ingman, VD för Mynewsdesk, och fortsätter:
– Trots, eller tack vare, den snabba ökningen har vi också kunnat växa med nya fantastiska medarbetare. Vi har kunnat förstärka samtliga avdelningar på företaget vilket också har möjliggjort vår tillväxt.

Från 38 anställda i december 2009 har Mynewsdesk gått till 58 stycken samma månad 2010, en ökning med 61 procent på ett års tid.

Det är inte bara företagets omsättning och antal anställda som har ökat med besked under det gångna året. Mynewsdesk har även vuxit geografiskt med nya kontor i Norge, Danmark och Finland. Redan innan lanseringen av de lokala kontoren i Norden hade Mynewsdesk en stor mängd registrerade användare, både journalister och företag, i grannländerna.

– Det har varit naturligt och viktigt för oss att följa våra användare och kunder till de marknader där de opererar, till exempel inom Norden. Norge, som blev lönsamt på rekordsnabb tid, har starkt medverkat till Mynewsdesks fina resultat för 2010, säger Peter Ingman.

Under det gångna året har Mynewsdesk även för första gången etablerat en närvaro i Asien och slagit upp dörrarna till ett nytt kontor i Singapore. Dessutom påbörjas etablering i England i april där medverkan på Social Media World Forum blir första anhalt.

– På mycket kort tid har vi etablerat kontakt med PR-industrin och fått veta att vi har en konkurrenskraftig produkt i fler länder än Sverige. Nu återstår det hårda arbetet att skapa en bra grogrund och plattform för långsiktighet, avslutar VD Peter Ingman.

Ämnen


MyNewsdesk – The News Exchange Site

MyNewsdesk gör det snabbare och enklare för företag, journalister, bloggare och opinionsbildare att få träffsäker exponering. MyNewsdesk matchar intresserade användare med relevant information- som pressmeddelanden, dokument, videor och bilder - helt på användarnas villkor. Allt material sökmotoroptimeras omedelbart och publiceras automatiskt i sociala medier.

Företaget grundades 2003 och har idag 97 % nöjda kunder och innehåll från fler än 23 000 företag.

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se