Gå direkt till innehåll
MyNewsdesk lanserar Social Media Newsroom

Pressmeddelande -

MyNewsdesk lanserar Social Media Newsroom

Idag på morgonen sjösattes MyNewsdesks mest omfattande och heltäckande omdesign av sajten sedan företaget startade 2003. Utöver förbättrad navigation och utseende lanseras efter en period av intensivt arbete MyNewsdesk Social Media Newsroom.

Nu kommer det bli betydligt enklare och effektivare att sprida nyheter. Genom att använda Social Media Newsroom kan MyNewsdesks kunder inte bara publicera pressmeddelanden, bilder och video och samtidigt  dela dem via olika sociala mediekanaler. Nu kan de även välja att visa innehåll från utvalda sociala nätverk och tjänster i sitt pressrum på MyNewsdesk. Det betyder att besökare i företagets pressrum lätt kan ta del av, kommentera på och dela deras senaste nyheter, oavsett om det är en dialog på Twitter, en YouTube-video eller ett blogginlägg. Detta betyder också att journalister och opinionsbildare lätt kan hålla sig à jour med de senaste konversationerna om ett ämne relaterat till företaget.

Vad är ett Social Media Newsroom?

Begreppet Social Media Newsroom har cirkulerat i (online) marknadsföringsvärlden för en tid, och medan medieexperter ofta har något olika åsikter om vad Social Media Newsroom innebär, är de överens om vad ett sådant bör innehålla.

Kristofer Björkman, grundare av MyNewsdesk, säger; ”Det handlar om att öppna upp sig själv, sitt företag, och släppa in människor. Oavsett om det är journalister, dina lojala kunder eller dina hårdaste motståndare. Det handlar om att lyssna på din publik och engagera sig i konversationer. Om att interagera med dem, på deras villkor.”




För att underlätta denna PR- och marknadsföringsfilosofi har MyNewsdesk skapat möjlighet för alla kunder med Plusabonnemang att skapa sitt eget social media newsroom med följande funktionalitet:

  • Möjlighet att ladda upp olika typer av material, som pressmeddelanden, blogg, bilder, video och dokument
  • Delningsfunktion för alla typer av pressmaterial
  • Möjlighet att tagga allt pressmaterial som publiceras i pressrummet
  • Möjlighet att använda ett pressrumspecifikt tag cloud
  • Kommentarsfält för alla pressmeddelanden eller annan media
  • Möjlighet att använda pingbacks/trackbacks som visar när bloggar har länkat till en nyhet
  • Möjlighet att visa flöden från Twitter, YouTube, Flickr, WordPress eller rss-flöden
  • Möjlighet att automatiskt ladda upp allt nyhetsmaterial på Twitter, YouTube, Flickr, WordPress
  • Onlinevisitkort för kontaktpersoner från företaget, innehållande bild, telefonnummer, sociala medie-konton och adresser
  • MyNewsdesks nätverksfunktion där journalister, bloggare, opinionsbildare och andra intressenter kan följa ett företag och välja att gå med i deras exklusiva nätverk.

Enligt Kristofer är ”ordet ’social’ i ’sociala medier’ snart irrelevant. Hela webben är social, människor är sociala, kunder och journalisterna som använder MyNewsdesk är sociala. Därför borde det vara naturligt att ett pressrum är socialt.”

Hela MyNewsdesk.com inkluderat Plus-kontots pressrum har uppdaterats, utan några extra kostnader.

Majoriteten av dessa förändringar hos MyNewsdesk är live, men hela lanseringen kommer att ske i några olika steg för att underlätta processen. Flera nya funktioner kommer att lanseras inom de närmsta dagarna, men redan nu kommer alla kunder att märka förändringen i pressrum och på sajten. De har nu tillgång till alla nya funktioner och kan omedelbart uppdatera och förbättra deras MyNewsdesk-baserade PR-arbete.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


MyNewsdesk – The News Exchange Site

MyNewsdesk makes it faster and easier for companies, journalists, bloggers and opinion leaders to gain relevant exposure – on their own terms. It matches interested users with press releases, videos, images and other content, all instantly searchengine optimized and automatically published on social media platforms.

The site serves more than 10,000 companies and has a 97% customer satisfaction rate.

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se