Gå direkt till innehåll
Foto: Benedikt Ziegler
Foto: Benedikt Ziegler

Pressmeddelande -

Mynewsdesk Content nominerade till Swedish Content Awards med Paper Passion

Swedish Content Awards går av stapeln den 30 maj och Mynewsdesk Content står på listan över de nominerade i kategorin Industri/Tillverkning/Energi för deras arbete tillsammans med Arctic Paper.

- Vi startade Mynewsdesk Content för att vi såg att det fanns ett stort behov hos Mynewsdesks kunder att få hjälp att skapa bättre innehåll. Det är första gången vi är nominerade till Swedish Content Awards, vilket såklart är jätteroligt och ett erkännande på att det vi gör skapar effekt, säger Rickard Lindholm, Global Head of Content på Mynewsdesk.

Mycket av det som skapas i världen har en gång börjat med ett blankt papper. Husritningar, konstverk, låttexter och romaner, på alltifrån servetter till canvasdukar och kollegieblock. Med kampanjen Paper Passion vill Arctic Paper på ett kreativt sätt inspirera människor att se möjligheterna med papper som arbetsverktyg.

Mynewsdesk Content ligger bakom idén och genomförandet till kampanjen som är en reportageserie med porträtt av människor som arbetar kreativt med papper - designers, fotografer och konstnärer. Kreatörernas kompetens står i fokus då de ger sin bild av pappret och dess betydelse för deras arbeten.

- För att lyckas med content marketing krävs att man hittar en idé som prickar rätt i målgruppen och som är genuin, och därför har det varit extra roligt att arbeta tillsammans med Arctic Paper. De har en äkta passion för branschen och Paper Passion är en hyllning till kreativiteten. Det handlar inte om själva produkten, utan vad man gör med den - vilket vi har lyckats förmedla genom den här kampanjen, fortsätter Rickard.

Kampanjen startade redan 2016 och har hela tiden varit ett nära samarbete mellan Mynewsdesk Content och Arctic Paper.

- Vi har under resans gång sett ett stort gensvar och engagemang vilket är ett kvitto på att vår satsning varit rätt. Denna nominering visar att vi verkligen skapat innehåll som både är relevant och inspirerande för vår målgrupp. Det är också ett bevis på att content marketing är värt att satsa på. Det har dessutom gett ringar på vattnet med möjligheter till kringaktiviteter och event kopplat till konceptet, säger Jasminka Haedde, Global Digital Project Manager på Arctic Paper.

Paper Passion: Intervju med kreatören Vilija Vitkuté från Litauen. 

Paper Passion: Intervju med kreatören Monica från Sverige.

För mer information, vänligen kontakta;
Rickard Lindholm, Global Head of Content, på 073-836 80 80 eller rickard.lindholm@mynewsdesk.com

Sara Lindström, Global PR Manager, på 076-288 56 15 eller sara.lindstrom@mynewsdesk.com

Ämnen

Kategorier


Om Swedish Content Awards
Swedish Content Awards arrangeras av branschorganisationen Swedish Content Agencies och delar ut priser i 20 olika kategorier. 13 av kategorierna är uppdelade efter bransch, 4 kategorier belönar det redaktionella hantverket och 3 kategorier är specialpriser som lyfter mod, nytänkande och innovation. Tävlingen avgörs den 30 maj 2018 på Berns i Stockholm.

Om Mynewsdesk Content
Mynewsdesk Content startade 2015 och är en komplett contentbyrå som hjälper kunder att skapa engagerande kommunikation, oavsett kanal. Byrån består av sju medarbetare och här finns skribenter, fotografer, filmteam och ljudproducenter. Mynewsdesk Content erbjuder även kurser inom området

DIGITAL COMMUNICATIONS & PR MADE EASY
Bevaka vad som sägs om ditt varumärke, skapa och publicera dina nyheter, engagera din publik och analysera dina resultat. Besök www.mynewsdesk.com för mer information.

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se