Gå direkt till innehåll
Mynewsdesks juldonation går i år till Oxfam Sverige.
Mynewsdesks juldonation går i år till Oxfam Sverige.

Nyhet -

Mynewsdesk stödjer de mest utsatta i jul genom en donation till Oxfam

För femte året i rad donerar Mynewsdesk 25 000 kronor till en utvald välgörenhetsorganisation. Årets juldonation går till Oxfam Sverige, en organisation som arbetar för att bekämpa fattigdom och orättvisor.

Louise Barnekow, VD för Mynewsdesk, är stolt över att stötta Oxfams viktiga arbete och understryker vikten av att bidra, särskilt i tuffa tider.

- I efterdyningarna av det fruktansvärda kriget i Ukraina är det viktigare än någonsin att stödja de utsatta. Det kändes självklart och angeläget att ge till en organisation som Oxfam, som är på plats i områden som står inför de allra svåraste utmaningarna.

Oxfams svenska kontor öppnade 2014 och fokuserar på både påverkansarbete och katastrofinsamling. Idag har organisationen ett särskilt fokus på den alarmerande hungerkrisen i Östafrika, de pågående konflikterna i Jemen samt stöd till familjer som tvingats fly från sina hem i krigets Ukraina.

Anna Holmqvist, kommunikationschef på Oxfam Sverige, är tacksam för donationen från Mynewsdesk och ser fram emot det fortsatta arbetet med att implementera långsiktiga lösningar för att bekämpa ojämlikhet runt om i världen.

- Det är ett välkommet bidrag som hjälper oss att rädda och förbättra människors liv i en tid då alldeles för många människor runt om i världen tvingas fly från sina hem på grund av klimatkatastrofer eller krig. Ingen ska någonsin behöva gå till sängs hungrig, säger hon.

Oxfam grundades ursprungligen i Storbritannien 1942 för att stödja svältande kvinnor och barn under andra världskriget. I dag är organisationen verksam i 87 nationer, och kämpar tillsammans med tusentals partners och samhällen för att rädda liv och skydda utsatta människor.

Idag är det allt vanligare att företag, istället för den traditionella julgåvan till sina anställda, donerar beloppet till välgörenhet.

- Initiativet uppskattas av våra anställda, och det känns fint att kunna delta och bidra till något större. Det är ett utmärkt sätt att sprida julglädje i en tid som denna, avslutar VD Louise Barnekow.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se