Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny guide: Så arbetar du med medierelationer 2020

Ny guide: Så arbetar du med medierelationer 2020

​Medierapporteringen 2020 har präglats av Covid-19 och få andra händelser har fått särskilt stor uppmärksamhet - vilket haft en stor påverkan på företags och organisationers möjlighet till publicitet. De senaste månaderna har efterfrågan på andra typer av nyheter växt sig starkare och det är dags för dig som kommunikatör att hitta nya vägar till publicitet. Den här guiden är för dig!

Sommarens lästips inom PR & kommunikation

Sommarens lästips inom PR & kommunikation

​Just nu går de flesta företag och organisationer på lågvarv, vilket brukar innebära att det finns lite extra tid att göra sånt som man annars inte hinner med. Därför har vi samlat ihop några lästips för dig som vill få lite nya tankar och inspiration inför höstens utmaningar.

Sommarplanera din PR

Sommarplanera din PR

​Efter en intensiv och annorlunda vår är sommaren äntligen här! Vanligtvis går många kommunikatörer fortfarande på högvarv med tanke på Almedalen, som brukar vara den sista stora uppgiften innan semester. I år har vi i stället lite mer tid att fundera över planen för sommaren.

Mynewsdesk gör hela plattformen smartare med ny AI-teknik

Mynewsdesk gör hela plattformen smartare med ny AI-teknik

Mynewsdesk introducerar ett helt nytt lager av intelligens som kommer att genomsyra hela plattformen. Den första funktionaliteten som släpps innebär att delar av arbetet automatiseras med hjälp av maskininlärning och NLP (natural language processing), för att tydligare visa effekten av PR-insatserna.

My Bergström och Lisa Hellmér från Pensionatet i Piteå.

Mynewsdesk stöttar initiativet Local Hero

Local Hero startade som ett initiativ för att stötta den lokala handeln i spridningen av Covid-19 - med budskapet handla nu och inspirera andra att göra samma sak. Bakom initiativet står grundarna Lisa Hellmér och My Bergström som driver restaurangen, B&B och butiken Pensionatet i Piteå. Idag finns Local Hero-initiativ på 30 platser runt om i Sverige.

Mynewsdesk samarbetar med Framtidsarenan

Mynewsdesk samarbetar med Framtidsarenan

​Såväl Järvaveckan och Almedalsveckan har i år blivit inställda på grund av Coronapandemin. De inställda evenemangen lämnar ett vakuum efter sig för alla som sett fram emot de årliga samtalen mellan politiker, näringsliv och intresseorganisationer. Därför lanserar Microsoft, Hill+Knowlton Strategies och Rodolfo nu Framtidsarenan 16–17 juni för att fylla tomrummet.

Daniel Wagnerius ny Chief Tech Officer på Mynewsdesk.

Mynewsdesk värvar ny CTO från TV4

Mynewsdesk värvar Daniel Wagnerius som ny Chief Tech Officer. Daniel kommer närmast från rollen som Chief Developer på TV4 Media.

Eva-Lotta Laurin.

Hon blir ny marknadschef på Mynewsdesk

Eva-Lotta Laurin blir ny marknadschef på Mynewsdesk. Eva-Lotta Laurin kommer närmast från rollen som CMO på Bannerflow och har tidigare arbetat som Head of Marketing i Norden på Salesforce och som VD för SWEDMA (Swedish Data & Marketing Association).

Så skapar du en kriskommunikationsplan

Så skapar du en kriskommunikationsplan

​Coronaviruset har vänt upp och ner på tillvaron för hela samhället och företag drabbas hårt. Många tvingas att varsla, permittera eller planera om sin verksamhet på grund av den rådande situationen. I krissituationer ökar behovet av god kommunikation. Därför har vi tagit fram en mall för att hjälpa dig planera ditt företags kriskommunikation.

Här är vinnarna i Digital PR Awards

Här är vinnarna i Digital PR Awards

​Årets upplaga av kommunikationstävlingen Digital PR Awards är nu avgjord. Nio företag, såväl väletablerade varumärken som mindre aktörer, har fått ta emot det prestigefyllda priset. Bland årets vinnare hittar vi bland annat Löfbergs, Tre Sverige och Clarion Hotel Amaranten.

Kriskommunikation i osäkra tider

Kriskommunikation i osäkra tider

​Coronaviruset har försatt Sverige i en krissituation. Virusspridningen har stora konsekvenser för människors hälsa, för samhället, och för ekonomin. I alla krissituationer är det viktigt för organisationer att kommunicera, och god kommunikation kan vara avgörande för hur man kommer ut ur krisen på andra sidan.

Mynewsdesk samlar all information om Coronaviruset (COVID-19)

Mynewsdesk samlar all information om Coronaviruset (COVID-19)

​Stor del av medierapporteringen handlar just nu om utvecklingen kring Coronaviruset, och en sökning COVID-19 på Mynewsdesk i Sverige ger idag 40 000 träffar. Mynewsdesk skapar därför en tillfällig nyhetskategori “Corona” för att samla all information på ett ställe.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se