Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

 Det finns ett stort glapp mellan företag som vill anställa journalister för att skapa innehåll, och antalet journalister som är villiga att arbeta för varumärken.

Svenska journalister skeptiska till att arbeta för företag

Endast 14% av svenska journalister uppger att de är villiga att arbeta för företag, enligt en rapport som släpps av Mynewsdesk idag. Rapporten är den fjärde och sista delen från den årliga journalistundersökningen och fokuserar på journalisters syn på att arbeta för varumärken, samt vad företag kan göra för att attrahera journalister.

Mynewsdesk kliver in på den amerikanska marknaden

Mynewsdesk kliver in på den amerikanska marknaden

Mynewsdesk fortsätter att expandera och meddelar idag att de kliver in på den amerikanska marknaden. Expansionen är också startskottet för ett partnerskap med Ragan Communications; USA:s marknadsledande informationsföretag för PR och kommunikation som bland annat driver nyhetssajten PR Daily.

Journalisters syn på research i sociala medier

Journalisters syn på research i sociala medier

De senaste årens debatt kring fake news har lett till en diskussion kring hur journalister använder sociala medier för att hitta nyheter och distribuera dem. På grund av tajta budgetar och tidsbrist behöver journalister vända sig till sociala medier för att hitta nyheter. Det är mycket mer tidseffektivt att skrolla igenom ett flöde för att hitta nya idéer och uppslag, jämfört med att ringa runt

Lyckad kväll när företag prisades i Digital PR Awards

Lyckad kväll när företag prisades i Digital PR Awards

Under onsdagskvällen avgjordes den första upplagan av Digital PR Awards. 10 företag, såväl väletablerade varumärken som mindre aktörer, fick ta emot det prestigefyllda priset i samband med en galamiddag på Meeting Room i centrala Stockholm. Bland årets vinnare hittar vi bland annat IKEA, Swedavia och Grant Thornton.

Martin Schibbye om journalistik och sociala medier

Martin Schibbye om journalistik och sociala medier

​De senaste åren har många börjat debattera och ifrågasätta sociala medier och dess roll ur ett journalistiskt perspektiv. Frågor kring hur det påverkar nyhetsrapportering såväl som konsumption och - inte minst - spridningen av fake news.

Svenska journalisters syn på sociala medier

Svenska journalisters syn på sociala medier

För journalister har användandet av sociala medier som källa minskat jämfört med tidigare; 2016 uppgav 71 procent att de använder sociala medier som källa i nyhetsrapporteringen och enligt Mynewsdesks senaste rapport har siffran sjunkit till 38%, det vill säga ett tapp på 33 procentenheter.

Mattias Malmström, CEO på Mynewsdesk

Mynewsdesks väg mot 1 miljard

Mynewsdesk kankonstatera ett starkt år 2017. Enligt VD Mattias Malmström beror framgången på lanseringen av mediebevakning, internationell expansion och den höga efterfrågan på content för Mynewsdesk inhousebyrå.

Här är de nominerade till Digital PR Awards

Här är de nominerade till Digital PR Awards

​Äntligen kan vi presentera de nominerade i Digital PR Awards 2017! Juryn har gått igenom över 100 ansökningar och kan nu presentera de tre nominerade företagen i respektive kategori.

Lär dig av IKEA:s sätt att arbeta med storytelling

Lär dig av IKEA:s sätt att arbeta med storytelling

​Häromdagen nåddes vi alla av nyheten att Ingvar Kamprad gått bort, och historier kring honom, IKEA, och dess framgång har synts i alla mina sociala medie-kanaler. Det var dock i en intervju med Sara Kristoffersson, professor i designhistoria, på nyhetsmorgon den 29/1 som jag lyssnade till något som verkligen fastnade.

Journalisters tips för bättre kommunikation!

Journalisters tips för bättre kommunikation!

Storytelling, förståelse för det journalistiska arbetssättet och bättre målgruppstänk. Detta är några av de sakerna som journalister efterfrågar från kommunikatörer. Mynewsdesk har i samband med den årliga journalistundersökningen pratat med ett tiotal journalister som sammanfattar de vanligaste problemen, och hur de ser på samspelet med kommunikationsbranschen.
Katrine Barslev som arbetar som 

Ny e-bok: Så kan du förbättra dina medierelationer

Ny e-bok: Så kan du förbättra dina medierelationer

I dag släpper Mynewsdesk andra delen av resultaten från årets journalistundersökning, och den nya rapporten “Dags att tänka om” talar sitt tydliga språk - journalister är långt ifrån nöjda med kvalitén på det material som de får av kommunikatörer.

Årets största PR-trender enligt experterna

Årets största PR-trender enligt experterna

Vad kommer hända under kommunikationsåret 2018? Vi har frågat några PR-experter vad vi behöver ha koll på det har året, och den gemensamma nämnaren i deras svar är teknik; automation, artificial intelligence och podcasts.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se