Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

5 saker att tänka på när du pitchar din nyhet

5 saker att tänka på när du pitchar din nyhet

En viktig del i jobbet hos kommunikatörer och PR-ansvariga är att nå ut med sitt budskap och få andra personer -- förslagsvis bloggare och journalister -- att skriva om nyheten. Vi bjuder på några tips kring hur du kan förbättra dina chanser att bli omskriven.

Del 3 i PR Revolution - hur ser framtidens PR ut?

Del 3 i PR Revolution - hur ser framtidens PR ut?

Hur ser framtiden ut för organisationer som framgångsrikt vill jobba med digital PR? Enligt en global undersökning som genomförts av Mynewsdesk i samarbete med Berghs School of Communication är nyckeln innovativa metoder för strategi, teknologi och människor.

​Därför bör du arbeta med rörligt innehåll

​Därför bör du arbeta med rörligt innehåll

Video är det ultimata visuella formatet för att skapa engagemang -- oavsett om du vill framkalla en känslomässig reaktion, underhålla dina läsare eller förenkla komplex information. Dessutom visar undersökningar att videoinnehåll fungerar!

Så börjar du arbeta med digital PR

Så börjar du arbeta med digital PR

Den digitala revolutionen har fullkomligt förändrat hur varumärken kommunicerar och interagerar med konsumenter. Den nya PR-världen bjuder på unika utmaningar, men även möjligheter för företag och varumärken att skapa mer engagemang. Förutsättningarna för att utöka dina digitala PR-insatser har aldrig varit bättre!

Kom igång med podcasts - det här behöver du

Kom igång med podcasts - det här behöver du

Att företag producerar podcasts börjar snarare bli regel än undantag. Anton Berner, Marketing & Sales Manager på Mynewsdesk Content, har hjälpt Grazette of Sweden att lansera Hårpodden. I det här blogginlägget berättar han hur man kan komma igång och podda.

Så kan du använda infografik i ditt PR-arbete

Så kan du använda infografik i ditt PR-arbete

Vi har i tidigare blogginlägg pratat om vikten av visuellt innehåll och visat exempel på bra (och mindre bra) bildspråk. Nu introducerar vi ett nytt format: infografik. En infografik visualiserar komplex information på ett lättsmält och visuellt sätt. Precis som vanliga bilder så ökar de chansen att ditt meddelande kommer att läsas och delas.

​5 steg för att välja rätt verktyg

​5 steg för att välja rätt verktyg

Att bemästra teknologi är en rejäl utmaning, speciellt med tanke på att den är i konstant förändring. Det är nästintill omöjligt att bli en skicklig användare av många verktyg, även om du skulle ägna all din tid till att lära dig alla på egen hand. Låt oss ta en titt på fem steg som hjälper dig att välja det verktyg som passar dig bäst.

3 presentationstyper för din innehållskalender

3 presentationstyper för din innehållskalender

Även om det kan tyckas tillhöra den gamla skolan så är online-presentationer ett väldigt bra sätt att paketera komplexa ämnen och frågeställningar samtidigt som man erbjuder praktiska råd. Det är också en mer tidseffektiv taktik än att ha fysiska presentationer.

​Betydelsen av teknologi inom PR fortsätter att öka

​Betydelsen av teknologi inom PR fortsätter att öka

Du kan ha världens bästa digitala PR-strategi – den är i linje med affärsmålen, beskriver tydligt dina PR-mål och har mätbara riktmärken. Men om du inte har teknologin på plats för att implementera så är din strategi värdelös.

Vinnare i Årets Nyhetsrum 2016

Vinnare i Årets Nyhetsrum 2016

Vinnarna av Sveriges mest prestigefyllda pris inom digital PR - Årets Nyhetsrum 2016 - är äntligen utsedda. Priset delas ut till de företag som bäst nyttjat sina nyhetsrum, där vi bland annat tittat närmare på frekvens, multimedia, användande av relaterat material och taggar samt vilka som lyckats bäst med att nå ut.

6 steg för att komma igång och mäta din PR

6 steg för att komma igång och mäta din PR

Att mäta effekten av din PR är inget som görs på samma sätt i alla organisationer. Du måste experimentera för att hitta vad som passar ditt företag. I det här blogginlägget kikar vi närmare på grunderna i att mäta PR och visar även några fällor som du ska undvika.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se