Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​7 saker du måste veta om journalister

​7 saker du måste veta om journalister

Journalister står inför många utmaningar i arbetslivet, något som kan påverka hur de arbetar med PR- och kommunikationsansvariga. Mynewsdesk frågade över 2000 journalister i nio olika länder vad deras största frustrationer är, för att du som kommunikatör ska förstå dina presskontakter bättre.

Hur Always, Magnum & Arla utökade sin räckvidd

Hur Always, Magnum & Arla utökade sin räckvidd

Tidigare under våren har vi avhandlat vad som krävs för att lyckas med din storytelling. Vi vill också ge lite mer konkreta exempel på hur dessa kampanjer kan se ut i verkligheten. Vad har de gemensamt? De bryter barriärer, involverar konsumenter och framför allt så låter de kreativiteten flöda.

Så gör du din kommunikation skalbar

Så gör du din kommunikation skalbar

Beroende på syftet med dina kommunikationsinsatser så kan den strategi du använder dig av variera. Oavsett om ditt mål är ökad varumärkeskännedom, ändrad varumärkesuppfattning eller stimulerad tillväxt så måste du göra din kommunikation skalbar för att uppnå högre effektivitet.

4 tips för att bygga relationer med journalister

4 tips för att bygga relationer med journalister

​De flesta journalister försöker att vara så objektiva som möjligt när det samlar information och rapporterar nyheter. Men de är ändå bara människor. Därför är det ganska naturligt att de, när de letar efter nyheter, når ut till personer de känner sig bekväma med och litar på.

​7 TED Talks som alla marknadsförare borde se

​7 TED Talks som alla marknadsförare borde se

TED Talks är inte bara användbar informationskälla när det gäller personlig eller professionell utveckling. Med en databas som innehåller mer än 2200 presentationer och tal så finns det ett brett utbud av tillgängliga klipp. Den givna frågan är således var man ska börja. Svaret? Här.

Nycklarna till att skapa bra storytelling

Nycklarna till att skapa bra storytelling

Robert Mckee, en av världens mest kända och respekterade föreläsare inom screenwriting definierade en story som ett uttryck för "hur och varför livet förändras". Mer specifikt så är en story en händelse som "kastar livet ur balans" och tvingar huvudpersonen att ta itu med "motverkande krafter".

​5 kommunikationskanaler som journalister föredrar

​5 kommunikationskanaler som journalister föredrar

Pressmeddelandet såg ljuset för första gången för 110 år sedan då det levererade nyheten om ett urspårat tåg i Atlantic City. Ända sedan dess så har det varit ett viktigt verktyg för PR-proffs i deras arbete att sprida nyheter. Enligt vissa belackare så har det konkurrenskraftiga och digitala klimatet nu sett till att det nu är pressmeddelandet som har spårat ur.

4 fördelar med att använda ett inbäddat nyhetsrum

4 fördelar med att använda ett inbäddat nyhetsrum

På Mynewsdesk gillar vi att föra samman intressant innehåll med en engagerad publik. Vår kraftfulla distributionsfunktion gör det möjligt att nå ut till tusentals journalister och influencers - och dessutom göra det tre gånger så snabbt.

​100 Million Challenge börjar ta form

​100 Million Challenge börjar ta form

För tre veckor sedan presenterades Hövding som vinnare av 100 Million Reach Challenge. Sedan dess har Mynewsdesk och Edelman Deportivo arbetat intensivt med den kreativa kampanjen. Vårt mål är att nå ut till 100 miljoner människor genom att berätta Hövdings story.

Ditt analys-verktyg blev precis bättre

Ditt analys-verktyg blev precis bättre

Att mäta resultatet av dina PR- och kommunikationsaktiviteter är en viktig del för att ditt varumärke ska nå framgång. På Mynewsdesk strävar vi efter att förse dig med med en publicerings- och distributionsplattform av högsta kvalitet, men det är lika viktigt att ge dig de bästa möjliga verktygen för att du ska kunna mäta hur effektivt du använder plattformen.

​3 faktorer som förändrar journalist- och medielandskapet

​3 faktorer som förändrar journalist- och medielandskapet

Efter att ha stängt ner sin tidningsupplaga i april så symboliserar brittiska tidningen Independent den senaste i raden av olyckor i vad som är en tioårig nedgång inom tidningsbranschen. Betraktat i sin helhet så har traditionell journalistik minskat kraftigt sedan sina glansdagar under 2005 och annonsintäkter har gått ner med nästan 38% fram till dagens datum.

När medierna börjar ställa om och journalistiken får en ny roll

När medierna börjar ställa om och journalistiken får en ny roll

I slutet på förra veckan släppte vi på Mynewsdesk en omfattande rapport om journalistiken och dess framtid. På samma tema så bjöd vi in till frukostseminarium där Martin Schori, journalist och författare till boken Online Only, talade om hur journalistiken har förändrats.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se