Gå direkt till innehåll
"Relevans, strategi och kreativ höjd är avgörande i Nordic Digital PR Awards"

Blogginlägg -

"Relevans, strategi och kreativ höjd är avgörande i Nordic Digital PR Awards"

PR-veteranen Pia Grahn har under sina 20 år i branschen blivit ett eftertraktat namn i jurysammanhang. Hon har bedömt bidrag i prestigefyllda tävlingar som Cannes Lions och Swedish Content Awards. Nu tar Pia plats i juryn för Nordic Digital PR Awards, och kommer använda sin erfarenhet och sitt kunnande för att kora årets vinnare.

Sammanlagt kom över 150 bidrag in, och arbetet med att ta fram finalisterna för samtliga kategorier till Nordic Digital PR Awards satte i gång. Nu är det dags för den externa juryn att utse vilka nyhetsrum som kommer stå som segrare när 2021 upplaga av tävlingen är avklarad. Årets jury består av fyra experter som representerar olika bakgrunder, marknader och expertiser. De kommer tillsammans att utvärdera finalisterna utifrån olika faktorer som budskap, kreativitet och effekt.

Pia Grahns karriär sträcker sig över två decennier, och har tagit henne från skrivande reporter till reklam-VD. Hon har bland annat jobbat som journalist på både Resumé och Dagens Industri, samt olika ledande befattningar på byråer såsom McCann, Hill+Knowlton Strategies och Grayling. Efter fyra år som vd och Nordic Business Director på Regi Research & Strategi återvände Pia till KOMM, Sveriges Kommunikationsbyråer där hon nu arbetar som projektledare för specialprojekt.

Vilka är dina förväntningar på årets tävling?
Det ska bli intressant att se årets bidrag. Att sitta i en jury är både lärorikt och inspirerande, och det är väldigt kul att få diskutera bidragen. Det ger ofta nya insikter och man blir alltid lite klokare!

Vad kommer du att fokusera på när du går igenom finalisterna?
Hur de har mött kriterierna för kategorin och hur PR-lösningen ser ut, både vad det gäller relevans, strategi och kreativ höjd.

Vilka är de mest intressanta trenderna inom kommunikation just nu?
Det händer en hel del men behovet av transparens och att kommunikation ska finnas tillgänglig 24/7 är en utmaning som tvingar oss alla att tänka till hur vi jobbar och kommunicerar. Clubhouse är ett exempel på en ny intressant trend.

Vilka är årets största utmaningar inom branschen?
Behovet av ständig kommunikation, att hålla koll och finnas på alla kanaler samt behovet av att mäta all den PR och kommunikation man gör. För att inte prata om pandemin, som ställer helt nya krav och förväntningar på företag och organisationer.

Många pratar om robotar, sökmaskiner, influencers och sociala medier. Vilka egenskaper tycker du att kommunikatörer måste satsa på för att kunna tävla om konsumenternas uppmärksamhet och hur håller man sig relevant som kommunikatör?
Allmänbildning, proaktivitet och ett öppet, agilt, nyfiket sinne tror jag är avgörande både nu och framåt.

Årets expertpanel består av:
Pia Grahn, Project Leader Special Project, Sveriges Kommunikationsbyråer, Sverige
Christina Bech Winckler, Managing Director at Kforum, Danmark
Hans-Petter Nygaard-Hansen, Communications Advisor and Content Creator, Norge
Anna Wemming, Head of Marketing Communications and Brand, Mynewsdesk

I över tio år har Mynewsdesk prisat företag och organisationer för deras PR- och kommunikationsarbete i form av Nordic Digital PR Awards. Vinnarna i de olika kategorierna uppmärksammas för sin kreativitet, hårda arbete och för att de verkligen förstår vikten av att arbeta med PR och kommunikation. Kunder från Sverige, Norge och Danmark tävlar om de ärofyllda utmärkelserna. Vinnarna av Nordic Digital PR Awards avslöjas den 17 mars här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se