Gå direkt till innehåll
Mynewsdesk sätter fjällbyn Lofsdalen på kartan

Blogginlägg -

Mynewsdesk sätter fjällbyn Lofsdalen på kartan

En genomtänkt innehållsstrategi bidrog till att Destination Lofsdalen slog nya rekord under förra året – aldrig förr har så många besökt den jämtländska fjällbyn. Detta trots att i stort sett allt marknadsföringsarbete görs av en enda person med Mynewsdesk som sitt främsta verktyg.

Lofsdalen är en liten by i södra Jämtland med endast 180 bofasta invånare. Trots det fick orten mycket uppmärksamhet under förra året – mycket tack vare Lotta Anestedt som sedan knappt två år tillbaka är vd och marknadschef för Destination Lofsdalen. Även om företagets direkta verksamhet rör förmedling av boenden i byn spänner marknadsarbetet brett – något som Lotta växlat upp sedan hon tillträdde.
– För att vi ska kunna sälja boenden behöver folk vilja komma hit. Så fokuset i vår kommunikation är inte våra boenden, utan destinationsmarknadsföring med målet att fler ska upptäcka Lofsdalen, säger Lotta Anestedt.

Vänder litenheten till sin fördel
Under vår och sommar kan besökarna cykla, vandra och fiska medan vintern främst innebär skid- och skoteråkning. Destination Lofsdalens kommunikation följer säsongerna både när det gäller innehåll och publiceringsfrekvens; under lågsäsong är det tystare, medan högsäsong innebär flera publiceringar i veckan – både via Mynewsdesk och sociala medier. Hittills har Lotta gjort det mesta av marknadsföringsarbetet själv, men nu har hon rekryterat en marknadskoordinator för att kunna växla upp ytterligare. För henne är litenheten både en fördel och utmaning.
– Jag arbetade som marknadschef på en större hotellkedja under flera år där vi var ett större team och kunde producera mer. Nu finns det ju vissa begränsningar, men om du är någorlunda strukturerad är Mynewsdesks plattform så lätt att använda att det ändå går att publicera i en hög takt. Dessutom kan jag vara snabbare nu när jag gör mycket själv; ibland kan jag få feeling och då kan jag publicera ett pressmeddelande samma dag som jag kommer på att det ska skrivas, säger Lotta Anestedt och lägger till:
– Utvecklingen i Lofsdalen är på frammarsch och där är vi många som gör ett stort arbete och gör att jag har nyheter att kommunicera.

Från nyhetsrummet till riksnyheterna
Sitt hittills mest framgångsrika pressmeddelande skrev Lotta i januari efter att hon hade noterat att många valde att arbeta från Lofsdalen när kontoren var stängda under pandemin. När pressmeddelandet hade publicerats i Destination Lofsdalens pressrum på Mynewsdesk gick allting väldigt snabbt; dagen efter hörde lokalradion av sig och inslaget plockades senare upp av Expressen – men nyheten skulle nå längre än så. Ett par dagar senare valde SVT:s Morgonsoffan att göra ett tio minuter långt inslag från Lofsdalen och visade vackra bilder från fjället för tittare från hela Sverige.
– Det var helt otroligt och väldigt bra för oss. Vi är där större fjällorter var för ett par decennier sedan och för oss handlar det mest om att få andra att få upp ögonen för oss. Då är uppmärksamhet i riksmedier ovärderligt och det är häftigt att ett pressmeddelande kan ge sådana ringar på vattnet, avslutar Lotta Anestedt.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se