Gå direkt till innehåll
Arvid Axland - Författare, marknadsstrateg och grundare av reklambyrån Pool
Arvid Axland - Författare, marknadsstrateg och grundare av reklambyrån Pool

Blogginlägg -

Mynewsday 2018 - "För att skapa värde för kunder och medarbetare behövs något mer än en bra produkt"

När produkter och tjänster blir alltmer lika återstår kundupplevelsen som den viktigaste framgångsfaktorn ett företag har. Konsumenter söker upplevelser och är beredd att betala mer för de varumärken som ger dem det. Men vad krävs för att lyckas? På årets Mynewsday kommer Arvid Axland prata om hur företag kan skapa meningsfulla upplevelser till sina kunder och medarbetare. 

Arvid Axland är grundare till Pool och författare till den högaktuella boken: Jakten på känslan – konsten att skapa meningsfulla upplevelser. Han brinner för att öka medvetenheten om vilket värde företag har möjlighet att skapa för sin omvärld genom upplevelser. Och att det faktiskt inte är så svårt.

Ditt ämne är “Skapa meningsfulla upplevelser”, varför har du valt att prata om det?
- För att skapa värde för kunder och medarbetare behövs något mer än en bra produkt. Vi söker alltmer efter meningsfulla upplevelser och goda berättelser som vi kan föra vidare till andra. Det finns en grym potential i det för alla möjliga sorters aktörer.

Varför är kundupplevelsen den viktigaste framgångsfaktorn för ett företag?
- Det hänger ihop med ovan. De flesta produkter och tjänster är så pass lika någon annan så kundupplevelsen blir det som kvarstår som särskiljande. Dessutom kan det skapa riktning och engagemang för alla som jobbar i företaget att bli kundorienterade på riktigt.

Vad kommer årets deltagare få lära sig av dig?
- Konkreta metoder för att skapa upplevelser som verkligen berör.

Hur tror du att de kommande 3 åren kommer se ut inom digital PR och kommunikation? Vad kommer vara viktigt att tänka på?
- Starka och mänskliga storys som berör kommer att nå igenom oavsett vilken kanal eller vilken teknik som poppar upp inom digital PR. Allt annat kommer mer och mer tas över av robotar.

3 snabba om Arvid Axland

Favoritserie?
- Ingen för tillfället. Har haft ett halvårs paus från TV-skärmen men ser fram emot att krypa upp i soffan och sätta igång nån serie nu när höstmörkret drar in. Kan inte jag få era tips istället?

Godis, glass eller chips?
- Beror på vems glass osv. Men jag säger glass om ingen ytterligare information ges.

Person/företag i branschen du inspireras av?
- Mina kollegor på Pool!

Mynewsday går av stapeln i november. Eventet hålls i Stockholm 6/11, Göteborg 14/11 och Malmö 15/11.

Köp din biljett här

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Relaterade event

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se