Gå direkt till innehåll
Digital Mynewsday 2020: Det här lärde vi oss!

Blogginlägg -

Digital Mynewsday 2020: Det här lärde vi oss!

Mynewsday är över för den här gången - och vilken fantastisk dag vi fick! Årets talare gav oss en stor dos av inspiration och nya perspektiv på hur vi kan ta oss an framtidens PR och kommunikation.

Så vad lärde vi oss från denna dag? För er som missade eventet kommer här en sammanfattning med de viktigaste insikterna från de olika sessionerna.

Sofia Kacim: Authentic communication - how to build a community in a filtered world
Sofia Kacim är en van föreläsare och retoriker, och medgrundare till det globala kvinnliga nätverket HER Global Network. På Mynewsday delade hon med sig av sin resa med HER Global Network och hur du kan jobba med autentisk kommunikation för att tilltala morgondagens medarbetare.

Tre saker vi tar med oss från Sofias föreläsning:

  • Att bara ta ställning i frågor räcker inte idag, du måste agera och helst ha agerat innan du berättar om det för att det ska bli trovärdigt.
  • Värderingar bör vara mer än fyra ord som sätts upp på väggen eller visas i en företagspresentation. För att kommunicera autentiskt behöver du vara sann mot dig själv och leva efter dina värderingar, även på lång sikt. Alla anställda ska kunna ge exempel på hur du som företag är värderingsdriven i den dagliga verksamheten.
  • Se till att lyssna på din publik för att hitta en gemensam grund. Som varumärke måste du verkligen bry dig om och göra ordentliga investeringar i en fråga eller ett ämne för att förtjäna rätten att använda det i din kommunikation.

Christina Knight: The end of the Mad Men Era
Christina Knight är Creative Director på byrån The Amazing Society med över 30 års erfarenhet av reklam. På Mynewsday berättade hon hur man arbetar med, och implementerar jämställdhet, inkludering och mångfald i reklambranschen.

Tre saker vi tar med oss från Christinas föreläsning:

  • Det finns inga genvägar, din organisation måste investera för att kunna förändra på lång sikt
  • Tänk på vad du bidrar med till en förändrad värld. Vad för typ av innehåll producerar och delar du? Vilka människor väljer du att lyfta och samarbete med?
  • Delat ansvar - det är inte bara upp till företaget eller organisationen, utan även du som medarbetare att lyfta och belysa och utbilda genom ditt dagliga arbete

Ditte Christensen: Take advantage of AI to do the boring parts of your work
Ditte är Communications Advisor på Mynewsdesk och föreläser även i PR, debatt och strategiska budskap vid Danmarks medie- och journalisthögskola. Med hjälp av sin kunskap inom kommunikation och content marketing delade Ditte med sig av sina trendspaningar kring hur robotarnas intåg påverkar kommunikatören idag och hur vi kan dra nytta av fördelarna.

Insikter vi kan ta med oss:

  • Var inte rädd för tekniken - utan se snarare möjligheterna med att dina tråkigaste rutinuppgifter effektiviseras
  • AI kan ge plats för kreativitet och skapande - ta chansen att vara mer kreativ!
  • Trovärdighet och styrning blir viktigt för företag, då AI oftast inte kan ge “hela” bilden av ett budskap

Daniel Jonsson: The future of PR and communication, powered by the latest AI technology
Daniel är Head of Data Analysis på Mynewsdesk och har varit starkt bidragande till Mynewsdesk senaste produktlanseringar där kommunikation tar hjälp av AI. På Mynewsday delade han med sig av hur PR- och kommunikationsbranschen kan använda data och AI samt visade hur långt har arbetet egentligen har kommit.

Insikter vi kan ta med oss:

  • AI-tekniken må har kommit långt, men många företag har fortfarande inte avancerade AI-lösningar på plats
  • Lär dig från data och låt den hjälpa dig få nya insikter
  • Vi kommer alltid behöva den mänskliga faktorn, och den kan AI inte ersätta

Håll utkik i vår kunskapsbank om du vill se alla föreläsningar igen.

Tack till alla fantastiska kommunikatörer, marknadsförare och PR-proffs som deltog. Vi ses igen nästa år!

Mynewsday är ett av Sveriges största evenemang inom PR och kommunikation. I år hölls eventet digitalt och är gratis för marknadsförare, PR-proffs och kommunikatörer i hela Norden.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se