Gå direkt till innehåll
Allt du behöver veta om storytelling

Blogginlägg -

Allt du behöver veta om storytelling

Enligt Google Trends fortsätter sökningarna på storytelling att öka. Vi kan se en uppåtgående trend det senaste halvåret sett till antal sökningar kring ämnet på Google. Inom området ser vi en ökad efterfrågan på kurser i ämnet och utbildande innehåll. Vi på Mynewsdesk har skrivit om ämnet i en rad olika former. Läs även vårt blogginlägg om hur Ikea använder storytelling.

Vad är storytelling?

Storytelling är en metod där man genom olika berättartekniker kan fånga uppmärksamheten hos en publik. Människan har genom alla tider använt sig av olika tekniker för att berätta historier, så man kan säga att storytelling är en del av vårt mänskliga DNA. Storytelling hjälper oss att kommunicera komplexa ideér, situationer eller händelseförlopp på ett enkelt och engagerande sätt. Övning ger färdighet, och med rätt berättarteknik kan din företagskommunikation bli både fängslande och minnesvärd.

Här är en lista på vad du bör tänka på inom storytelling

  1. Mottagaren i fokus: sikta på att utbilda, underhålla och inspirera.
  2. Hitta gemensamma intressen och nämnare med din publik och dela med dig av värdefullt innehåll.
  3. Kombinera text med video och rörligt material för att bättre skapa engagemang hos din målgrupp.
  4. “Tvinga” inte din publik att köpa en produkt eller tjänst.
  5. Uppmuntra människor utanför ditt företag att hjälpa till att berätta dina historier. Det gör du bäst genom att visa intresse för dem!

Se listan nedan och ta del av våra mest lästa blogginlägg, webbinarier och kurser kring ämnet.

Blogginlägg:

Webbinarium och kurser:

Vill du fördjupa dig ytterligare rekommenderar vi dig att titta på vårt webbinarium där fyra experter på området ger sina tips och råd om storytelling för företag, som du hittar här! I PR Academy finns även en hel kursmodul som fokuserar på storytelling - som du hittar här.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se