Gå direkt till innehåll
Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk
Louise Barnekow, CEO Mynewsdesk

Blogginlägg -

AI i PR-branschen – varför mänskligt omdöme förblir vår största tillgång

Framtiden för PR handlar inte om att ersätta mänsklig kreativitet och mänskligt omdöme med maskiner, utan om att använda teknik för att förstärka de här väldigt mänskliga egenskaperna. När vi tar oss an framtiden måste branschen stå fast vid sitt engagemang för etiska metoder, och omfamna potentialen i AI samtidigt som man upprätthåller vikten av mänsklig översyn och intuition. I den allt snabbare tekniska utvecklingen, där artificiell intelligens nu omformar branscher och hur vi människor interagerar med varandra, blir mänskligt omdöme avgörande, inte minst inom PR.

I en värld som snurrar snabbare än någonsin tidigare, tror jag att vi behöver gå tillbaka till grunderna, till kärnan i vad som är mänskligt, och använda våra grundvärderingar som ett skydd mot desinformation och falska nyheter. Och vi som vill väl, vi behöver ligga i framkant när det gäller ny teknologi. Först när vi förstår den, kan vi förstå hur vi ska försvara oss mot de som använder dessa nya verktyg för att orsaka skada.

Som VD för Mynewsdesk har jag från första parkett sett den transformativa effekten AI haft i kommunikationsbranschen. Och, under det senaste året har någonting blivit kristallklart för mig: kraften i mänsklig insikt, kreativitet och omdöme är viktigare nu än någonsin tidigare.

Förra året påbörjade vi på Mynewsdesk en omfattande AI-resa, när vi integrerade den nya teknologin i vår plattform för att förstärka våra tjänster. Denna resa förde med sig flera fantastiska resultat, från bättre insikter till mer effektiva kommunikationsstrategier, vilket hjälpte våra kunder att spara värdefull tid som de kunde lägga på kreativ och meningsfull kommunikation. Samtidigt har de tekniska framsteg vi gjort understrukit en viktig insikt: teknologi, oavsett hur avancerad den är, kan inte ersätta den mänskliga kärnan i hjärtat av kommunikation.

När vi nu har att förhålla oss till ett landskap präglat av falska nyheter och desinformation, blir PR-branschens ansvar tydligt, om ni frågar mig. Generativ AI, som är kapabel att producera innehåll i en aldrig tidigare skådad skala, skapar nya utmaningar och möjligheter. Teknologin i sig är varken god eller ond. Om den gör gott eller ont beror på de människor som använder den.

När vi nu befinner oss mitt i denna intensiva digitala transformation, är det avgörande för oss, som jobbar med kommunikation och PR, att bidra till att skapa en framtid där teknologi tjänar mänskligheten, istället för tvärtom. Genom att fortsätta tillämpa mänskligt omdöme, kreativitet och etiska standarder kan vi tillsammans skapa en ljus och ansvarsfull framtid för PR- och kommunikationsindustrin.

Låt oss omfamna denna utmaning med mod, nyfikenhet och ett starkt engagemang för de värderingar som definierar oss som människor.


Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se