Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Undersökning från Jupiter Research: Sökoptimerade videor - outnyttjad möjlighet

"En ny undersökning från Jupiter Research, kallad "SEO for Blended Search" visar att många företag är dåliga på att dra nytta av bland annat video i sitt sökoptimeringsarbete" skriver Iprospect i en pressrelease idag.

Iprospect är världsledande inom sökmarknadsföring, och menar att detta är "sökoptimeringens svarta hål".

Patrik Gamryd, vd på Iprospect Sverige, skriver att:

"Tre av fyra sökningar på Google ger resultat som innehåller "blandat material", framför allt då video och nyhetsmaterial, enligt undersökningen. Men trots det visar samma undersökning att många helt missar att optimera material som inte är textbaserat. Och i de få fall som annat än text bearbetas så läggs kraften på bilder."

Det som förvånar Patrik är att så många företag, i synnerhet i norden, förbiser möjligheten när den är så enkel och billig.

Enligt Patrik kan man med ganska enkla åtgärder göra väldigt stor skillnad. Ett pressrum på Newsdesk och att lägga upp de reklamfilmer man redan har på Youtube gör en väldig skillnad.

Newsdesk kan inte annat än att hålla med. Av de 7.467 företag som förmedlat information via Newsdesk idag, är det bara 281 som har laddat upp tillsammans 721 videor, att jämföra med 248.466 nyheter.

Enligt senaste kundundersökningen var "att komma högt upp i organiska sökresultatet på Google" den näst viktigaste distributionskanalen för ovan nämnda företag. Av den anledningen satsar Newsdesk mycket resurser på just detta. Inte bara för nyheter utan för alla typer av material, som videor.

- Tyvärr verkar det som om många har slutat följa trender och slutat följa utvecklingen. För oss är det en självklarthet, men många glömmer helt detta, säger Patrik Gamryd.

Newsdesk tror inte det handlar om glömska utan om tänka nytt och se möjligheter i ett föränderligt kommunikativt landskap.


Här följer Jupiter Research tips till de som vill optimera sina videor:

- Lägg dina videor på Youtube. Trots att Google har hävdat att de inte lägger någon speciell vikt vid Youtube-material får dessa videor bra utdelning och kan skapa bra utdelning i sökoptimeringsarbetet.

- Optimera texten runt videor och bilder. Lägg tid och kraft på att fundera igenom all text runt om bilder, inklusive på tjänster som Flickr, samt på de videor du har .

- Skapa bibliotek med bilder och filmer samt se till att bädda in dina filmer på andra webbsidor.

- Skapa en karta över de filmer du har på din egen sajt. Det är framför allt viktigt om du väljer att inte använda en video-sajt som Youtube.

Läs även Idg's artikel i frågan.

Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se