Gå direkt till innehåll
Digital ringklocka vinner prestigefyllt pris under Advertising Week

Pressmeddelande -

Digital ringklocka vinner prestigefyllt pris under Advertising Week

Mynewsdesk utmanade sig själva och en kund att nå 100 miljoner människor genom att aktivera sin verksamhets kärnsyfte. Det resulterade i kampanjen Give a beep för svenska Hövding som nu vunnit i den nya tävlingen D&AD Impact Awards för kreativitet som bidrar till en bättre värld.

D&AD Impact har tagits fram av D&AD och Advertising Week för att erkänna stora idéer som gör skillnad i världen. Tävlingen är inte bara öppen för byråer - utan även startups, företag och organisationer. Kort sagt alla som bidrar till en bättre och mer hållbar framtid.

Trion Edelman Deportivo, Mynewsdesk och Hövding tar hem priset med kampanjen Give a beep som återuppfunnit den klassiska ringklockan. Den nya låter cyklister registrera frustration i trafiken på en interaktiv karta över London och samtidigt maila Londons stadshus för att uppmuntra borgmästaren till att agera. Kampanjen har sedan dess efterfrågats av flera städer och börjat användas av Londons vägverk för att bygga en mer responsiv relation till stadens cyklister och åtgärda små och stora problem i Londons trafik.

— Give a beep har lyckats involvera alla stakeholders i Londons trafiksituation med kreativitet och innovation. Idag används kampanjen av borgmästarkontoret, cyklisterna själva och deras intresseorganisationer för förbättringar på kort och lång sikt, säger Hermes Holm, Public Affairs Manager på Edelman Deportivo.

Mynewsdesk satte sin trovärdighet på spel när de tog över spakarna hos Hövding och lovade att de skulle nå 100 miljoner människor med en kampanj. Utöver att kampanjen nådde mer än 100 miljoner människor genererade den flera viktiga mätbara värden. Mynewsdesk kunde konstatera att trafiken till Hövdings nyhetsrum ökade med 279% under kampanjen och responsen från cyklister över hela världen har varit enorm.

Trots Hövdings relativt begränsade resurser så har kampanjen visat att nyckeln till framgångsrik kommunikation ligger i att berätta historier på rätt sätt.

— 100 Million Reach Challenge är den kaxigaste kampanjen vi någonsin gjort. Men vi bevisade vår poäng med råge. Företag behöver ställa sig den stora frågan – varför gör vi det vi gör? Idag fick vi svart på vitt att svaret är guld värt. Det finns ingen motsättning i att nå ut brett och samtidigt behålla djup för att bygga starka relationer till människor, tvärtom, konstaterar Sofia Juhlin, Head of Global Marketing Communication & Brand på Mynewsdesk.

Detta är andra året i rad som Mynewsdesk vinner ett prestigefyllt pris för sina innovativa B2B kampanjer. 2015 vann de två priser på Spinngalan i Stockholm.

För mer information kontakta:

Sofia Juhlin
Head of Global Marketing Communication & Brands, Mynewsdesk
sofia.juhlin@mynewsdesk.com, 076-340 04 04

Gabriella Sjödin
Marketing Manager, Mynewsdesk
gabriella.sjodin@mynewsdesk.com, 070-458 02 44

Ämnen

Kategorier


För mer information om Mynewsdesk, följ oss på:

Newsroom
Google+
Twitter
Facebook
Linkedin
YouTube

Dela dina nyheter med Mynewsdesk. Mynewsdesk är Nordens ledande plattform för digital PR. Över 5 000 varumärken som Google, Viasat, Gröna Lund och Johan & Nyström använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera och distribuera sina nyheter, öka sin synlighet samt knyta relationer med sin marknad och sina viktigaste journalister.

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se