Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

“Dynamiken mellan kommunikatör och journalist präglas av en ond cirkel”

“Dynamiken mellan kommunikatör och journalist präglas av en ond cirkel”

Medielandskapet har det senaste året präglats mycket av diskussionen om Trump, fake news och mediernas trovärdighet. Det har nog ingen av oss missat - och det märks i resultatet av årets journalistundersökning. Vi pratade lite grann med Tor Löwkrantz Waxin från Berghs School of Communication om just detta.

#MNDAY17: "Arbeta smartare genom att öka värdet för kunden"

#MNDAY17: "Arbeta smartare genom att öka värdet för kunden"

Ökade krav, men minskade resurser. Det är en ekvation som de allra flesta som jobbar med kommunikation och marknadsföring känner igen. Hur gör man då för att lyckas? På årets Mynewsday kommer Erik Modig prata om hur man kan arbeta smartare med agil kommunikation - och samtidigt öka värdet för kunden.

Erik Modig och Johanna Sevonen till Mynewsday

Erik Modig och Johanna Sevonen till Mynewsday

I oktober är det som bekant återigen dags för Mynewsday, en av de viktigaste mötesplatserna för kommunikatörer och marknadsförare. Vi har tidigare presenterat Niklas Bergh, AnnaKarin Lith och Jontahan Bean som några av årets talare och kan nu fylla på listan ytterligare med tre starka sessioner.

​Global PR-succé för det svenska tåget

​Global PR-succé för det svenska tåget

Det är inte ofta ett tåg i Sverige når den internationella scenen. Men i somras blev det stor uppståndelse kring MTR Express och deras nya tåg Trainy McTrainface. Vi fick en pratstund med Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express, och pratade om succén bakom kampanjen.

Så arbetar du agilt med PR

Så arbetar du agilt med PR

​Tiden är förbi då marknadschefer stängde in sig i ett rum i en vecka för att skapa en plan för det kommande året, med detaljerad planering och specificerade mål för varje medarbetare på avdelningen. För oss kommunikatörer ändras förutsättningarna hela tiden - därför behöver vi ha strategier och arbetsmetoder som är anpassade efter ständig förändring.

Sommarens bästa läsning inom PR & kommunikation

Sommarens bästa läsning inom PR & kommunikation

Såhär på sommaren går många kontor på lågvarv och för en gångs skull finns det lite tid över att göra sånt där som man aldrig hinner annars. Därför har vi samlat ihop några av vårens mest lästa blogginlägg och handböcker som du kan passa på att läsa för att få lite ny inspiration inför höstens utmaningar.

Game of Thrones är här igen - vad kan kommunikatörer lära sig?

Game of Thrones är här igen - vad kan kommunikatörer lära sig?

Har någon missat att Game of Thrones är tillbaka med en ny säsong? Winter is coming, och allt det där. Den hejdlösa framgången beror självklart på en riktigt bra story, bra skådespeleri och hög kvalitet… Men också smart kommunikation. Många av oss kan bara drömma om den jättebudget alá internationella tv-bolag som ligger bakom framgången, men det finns ändå en hel del saker vi kan lära oss av.

Facebook Live, Instagram Live - Hur kan du använda livestreaming i din kommunikation?

Facebook Live, Instagram Live - Hur kan du använda livestreaming i din kommunikation?

​Rörligt innehåll och video har under en lång tid bara vuxit i popularitet på sociala medier och numera är det även allt fler företag som testar livestreaming. Här går vi igenom några punkter som kan vara bra att fundera igenom innan du börjar testa. Statistik visar att publiken i genomsnitt stannar kvar tre gånger längre när de tittar på en video i realtid jämfört med ett förinspelat klipp.

Enligt Michaela (till höger) är det viktigast att vara nyfiken på alla man möter under Almedalsveckan.

5 tips för att lyckas i Almedalen

Det är väl knappast så att någon av oss som jobbar med kommunikation har missat att Almedalsveckan är i full gång… Mynewsdesks Michaela Liebhardt och Maria Brand finns på plats och såhär halvvägs in delar Michaela med sig av sina fem bästa tips för att lyckas i vimlet på öjn.

Visa mer

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se