Gå direkt till innehåll
Tips! Så arbetar du i ett nyhetsrum

Blogginlägg -

Tips! Så arbetar du i ett nyhetsrum

Att arbeta i ett nyhetsrum ska vara enkelt. Här kommer vi gå igenom hur ett bra nyhetsrumsarbete kan se ut, hur processen kan byggas upp och utvecklas över tid. För att läsa hela vår guide och få fler tips - ladda ner vår guide.

Research

Att veta vad din publik är intresserad av och vilken kunskap ni besitter i företaget, där har ni en bra början. Varför ska ni bli ett eko av era konkurrenter? Hitta istället luckan som ingen tagit ägarskap på ännu och börja äga det ämnet. 

Planera

När ni vet vad ni ska prata om är det dags att planera upp ert arbete, vi rekommenderar att använda en  publiceringskalender. Ett tips kan vara att lägga upp arbetet kvartalsvis och även fokusera på ett tema eller ämne för varje kvartal. En enkel sak du kan göra är att sammanställa allt material du producerat under kvartalet till en nedladdningsbar guide. 

Producera

Här finns det tyvärr inga genvägar, men ett första tips är att inte skriva för långt. Har du mycket att säga? Varför inte dela upp blogginlägget i två, då har ni även material inför nästkommande vecka. Var dock tydlig med att du kommer skriva mer om ämnet i nästkommande inlägg.  

Analysera

Till det viktigaste - analys och reflektion. Det viktigaste i uppföljningsarbetet är att ha fastställda mätpunkter och tydliggöra hur ni ska prestera mot var och en av dessa mätpunkter. En bra början kan vara att se till antal sidvisningar och tid de stannar i nyhetsrummet, svårare än så behöver det inte vara.

Repetera

Viktigt att upprepa processen och ett mål kan vara att göra något annorlunda varenda gång. Utmana din kreativitet och kom till oväntade insikter. 

Nästa vecka tar vi upp vilka innehållstyper du kan arbeta med! 


Ämnen

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Bli nyhetsrumsexpert med vår nya guide

Bli nyhetsrumsexpert med vår nya guide

Läs vår första guide (utav tre) för att lära dig grunderna i hur du arbetar med ett nyhetsrum. I guiden kommer du att få konkreta tips och verktyg för att ta ditt nyhetsrumsarbete till en ny nivå. Lär dig hur ditt nyhetsrum ska bli det naturliga navet i din digitala kommunikation och hur du ska nå rätt publik i rätt kanal.

Hur bibehåller du ett framgångsrikt nyhetsrum?

Hur bibehåller du ett framgångsrikt nyhetsrum?

Fler och fler organisationer förstår värdet i att använda ett nyhetsrum i sin kommunikation. Det som skiljer varumärken som lyckas med sitt nyhetsrumsarbete och de som inte gör det, är tekniken. En plattform för att hantera innehåll, som möjligheter för att blogga och integrera sociala medier. Allt för att slippa manuella publiceringsrutiner och skapa smidiga processer.

"Stick ut hakan, våga vara personlig och dela med er av det som är värdefullt för användaren"

I höstas gick den prestigefyllda tävlingen Årets Nyhetsrum av stapeln. Vi gillar att dela med oss av tips och inspiration från våra kunder och vad är inte bättre än att få det från vinnaren av kategorin ”Bygg & Fastighet” i Årets Nyhetsrum 2014? Vi har haft den stora äran att utbyta några tankar och idéer med Annette som är marknadskoordinator på Procurator.

Lista! 12 innehållstyper du kan arbeta med

Lista! 12 innehållstyper du kan arbeta med

En utmaning i arbetet med nyhetsrummet kan vara att man vecka efter vecka sitter och skapar liknande eller till och med samma innehåll. Därför har vi här listat några olika innehållstyper som vi tycker att du borde testa i ditt arbete!

Har du koll på nyhetsrummets olika delar? Vi tipsar om de viktigaste!

Har du koll på nyhetsrummets olika delar? Vi tipsar om de viktigaste!

Nyhetsrummet är vad du vill att den ska vara. Antingen platsen där journalister hittar information om er eller också plattformen som all din digitala kommunikation utgår ifrån. I det senare fallet kan kommunikationen i nyhetsrummet rikta sig till, i princip, hur många olika publiker som helst. Men vilka delar består nyhetsrummet av, vad måste finnas i det och vad är bara roligt att ha?

Från start till genomslag - Så får du ut mest av nyhetsrummet

Från start till genomslag - Så får du ut mest av nyhetsrummet

Oavsett om du är ett litet start-up som vill berätta en liten nyhet eller ett globalt varumärke som kommer ut med stora pressreleaser och nyheter, så är målet att få genomslag. Att vara säker på att nyheten plockas upp kräver mer än en välskriven pressrelease; hur du distribuerar, vem du skickar till och hur du mäter din framgång.

Vad kan vi lära oss från ditt nyhetsrum?

Vad kan vi lära oss från ditt nyhetsrum?

Vi ser dagligen våra kunder använda sina nyhetsrum på olika kreativa sätt. Därför är det nu på tiden att vi uppmärksammar och lär oss av de som arbetar bäst. Vi har tagit fram statistik från våra kunders nyhetsrum från januari till och med juni i år.

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se