Gå direkt till innehåll
Från oss alla till er alla, en helt ny design

Blogginlägg -

Från oss alla till er alla, en helt ny design

Goda nyheter till alla våra användare! Idag rullar vi ut den första, av ett flertal, förbättringar i verktyget som planeras under 2016. När du nu loggar in så ser du att vi har snyggat till designen för hela verktyget. Ni behöver inte bli oroliga, alla era favoritfunktioner finns fortfarande på samma plats som tidigare. Men den nya designen kommer förhoppningsvis göra det enklare för er att använda Mynewsdesk på bästa möjliga sätt.

Här redogör vi för hur vi har tänkt.

Det första steget

Våra användare kommer alltid först. Därför har vi implementerat ett modernt ramverk för webbutveckling som hjälper oss att bygga avancerade funktioner, snabbare än förut.  

Det första steget i denna implementering är uppdateringen vi gör i själva produktdesignen. Vi har skapat ett mer enhetligt gränssnitt som gör det enklare för oss att fortsätta arbeta effektivt med användarvänligheten på surfplattor och mobiltelefoner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya och mer flexibla sätt att arbeta med verktyget och det inkluderar inte minst möjligheten att använda Mynewsdesk on-the-go.

Men det slutar inte här. Vi kommer fortsätta med designen och funktionerna under hela året för att erbjuda bästa möjliga användarupplevelse.  

Uppdatering av Explore  

Allt är på samma ställe som förut. Men för att få den enhetliga användarupplevelsen har några av Explores funktioner ändrat plats för att matcha resten av helhetsupplevelsen i verktyget. Vi har inte ändrat funktionerna utan bara organiserat dem mer logiskt med hjälp av en horisontell meny som går i enhet med den andra designen på Mynewsdesk, vilket även gör det enklare för förstagångs-användare. 

Nästa steg 

Du är förhoppningsvis nyfiken på de andra förbättringarna under 2016. Vi arbetar ständigt på förbättringar, men vi vill inte ge ut för mycket information än.

Det vi kan säga redan nu är att vi under de kommande månaderna kommer att arbeta med att förbättra analysen, bättre räckvidd, och mer kraftfulla funktioner för publicering.  

Senare under året kommer vi även se över och förbättra vår prisstruktur för att bättre möta våra kunders behov samt att förhindra kraftiga prishöjningar i framtiden. 

Håll utkik!

Förresten, stöter du på några buggar?

Vi vill att alla uppdateringar ska ske så smidigt som möjligt, men att fela är mänskligt. Om du upptäcker något som inte ska vara där när du använder verktyget, tveka inte att höra av er till vår support. Använd gärna vår live-chat inne i verktyget eller kontakta oss via http://www.mynewsdesk.com/support.  


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jourhavande presskontakt

Jourhavande presskontakt

Presskontakt Pressfrågor
Adam Karseland

Adam Karseland

Presskontakt Press contact 079-075 64 25

Relaterat innehåll

Mynewsdesk - Det smarta sättet att skapa kännedom och relationer

Mynewsdesk hjälper företag att skapa kännedom, nå rätt målgrupp och bygga starka relationer. Vår smarta PR-plattform förenklar och effektiviserar publiceringen, distributionen och mätningen av alla dina PR- och kommunikationsinsatser. Allt på en och samma plats.

Genom att samla PR-arbetet på en plattform gör vi det enklare att bygga varumärke och samtidigt bevaka relevant media. Det hjälper företag att mäta sitt engagemang och genomslag över tid.

Mynewsdesk har 1.6 miljoner unika besökare varje månad och publicerar 80,000 inlägg per år. Över 4,000 företag världen över litar på Mynewsdesks plattform för att förbättra sina PR-insatser och av dem får 70 % upptag av media .

Läs mer på: www.mynewsdesk.com/se